|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
Pomocy Pomocy Pomocy |
| Autor |
Wiadomość |
Bogumila M. [Usunięty]
|
Wysłany: 14 Grudzień 2012, 18:42
|
|
|
| Co znaczy "też"? Można wyświetlanie znaków niedrukowanych włączyć inaczej niż przez menu Tekst ewentualnie za pomocą skrótu klawiaturowego? |
|
|
|
 |
Trurl
Ekspert

Pomógł: 66 razy Wiek: 72 Dołączył: 04 Lut 2009 Posty: 953 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 14 Grudzień 2012, 18:54
|
|
|
Nie, nie można, ale myślałem, że zdefiniowałaś nowe skróty i dlatego nie zadziałał Ci standardowy skrót Crtl + Shift + C.
A ponieważ coś już Ci nie działa, więc jeżeli nie działa Ci jeszcze coś, to znaczy, że to drugie coś też (czytaj: również) nie działa... |
|
|
|
 |
Bogumila M. [Usunięty]
|
Wysłany: 14 Grudzień 2012, 19:25
|
|
|
| Umknęło Ci najwidoczniej, że pisałam o funkcji znajdującej się w menu Tekst. Nie znałam i nigdy nie stosowałam tego skrótu. W menu ta funkcja jest włączona, bo z niej na co dzień korzystam. I czasami działa, a częściej nie działa. |
|
|
|
 |
Trurl
Ekspert

|
Wysłany: 14 Grudzień 2012, 20:28
|
|
|
| To może zresetować Corela, albo przeinstalować? |
|
|
|
 |
Bogumila M. [Usunięty]
|
Wysłany: 14 Grudzień 2012, 20:43
|
|
|
| Hmm. Myślałam o tym. Problem w tym, że to jest problematyczne, a za to czasochłonne. Powstrzymuję się także przed reinstalacją z tego względu, że czasem świeżo po zainstalowaniu Corela to nie działało. To jedna z pierwszych funkcji, które włączam. Poza tym czasem działa. Piszę o tym, bo może komuś uda się wychwycić moment kiedy przestaje, co pozwoli być może zrozumieć dlaczego. Mnie się dotąd nie udało. |
|
|
|
 |
Trurl
Ekspert

|
Wysłany: 14 Grudzień 2012, 22:10
|
|
|
Jeśli przeinstalowujesz Corela, tzn. deinstalujesz i instalujesz ponownie (inne rozwiązanie nie ma sensu), to nie zapomnij odegrać na bok cały folder C:\Users\Ty\Update\AppData\Roaming\Corel i po reinstalce podmień ten folder. W ten sposób wgrasz swoje ulubione ustawienia Corela, łącznie ze zdefiniowanymi przez siebie skrótami i wszystkim, co ustawiłaś w Tools/Options.
Ogólnie, jeżeli chcesz zreinstalować Windows, to przedtem odegraj folder C:\Users, gdzie są ustawienia wszystkich zainstalowanych programów. Oczywiście po reinstalce Windowsów na ogół nie wgrywa się dokładnie wszystkich programów, tak że nie wszystko ze starych Usersów wykorzystasz. |
|
|
|
 |
Bogumila M. [Usunięty]
|
Wysłany: 14 Grudzień 2012, 23:59
|
|
|
Tak przeważnie robię, jeśli powodem reinstalacji nie jest pad Windows. W ogóle dane i programy trzymam na innym dysku, więc pad i reinstalacja Windows nie powoduje utraty danych.
Mam pytanie. Może ktoś wie. Czy da się zmusić Corela by edytując mapę bitową swojego PhotoPainta otwierał na pełnym ekranie a nie w oknie? Szału można dostać, bo część obrazka jest schowana poza ekranem... |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.1 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|
|