|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
Uszkodzone style kolorów |
| Autor |
Wiadomość |
marak
Profesjonalista

Wersja CorelDRAW: X4
Pomógł: 13 razy Dołączył: 22 Gru 2012 Posty: 303 Skąd: Kędzierzyn-Koźle
|
Wysłany: 22 Grudzień 2012, 19:04 Uszkodzone style kolorów
|
|
|
Witam.
Jestem tu nowy, więc po pierwsze chciałbym Wszystkich serdecznie powitać, a po drugie przeprosić jesli popełnię jakąś gafę.
Działam w Corelu już dość długo, obecnie mam wersję X4 polską.
Wyskoczył mi taki problem. Od jednego z klientów otrzymuję pliki w których uszkodzona jest tablica stylów kolorów. Pliki są bardzo długie. Testowo plik który zawiera jeden prostokąt ma długość 2,4 mega i wczytuje się ok. 10-15 min. Po wczytaniu pliku mogę wszystko robić ale próba otworzenia okienka "style kolorów" zawiesza Corela. Pliku nie da się też wczytać do Corela jeśli okienko "style kolorów" jest już otwarte.
Dla niektórych plików robię tak, że eksportuję je do .cmx, następnie na nowo otwieram Corela, importuję i mam wtedy dobry krótki plik. Niestety, bardziej skomplikowane prace nie przetwarzają się prawidłowo i po wczytaniu cmx-a mają błędy.
Podobny problem był chyba w Corelu 4 albo 6, ale tam była opcja "wczytaj tablicę stylów" i wystarczyło to wykonać, a plik był już naprawiony.
Jak sobie poradzić z tym problemem? |
|
|
|
 |
s-p-i-n

Pomógł: 192 razy Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 1484 Skąd: opolszczyzna
|
Wysłany: 22 Grudzień 2012, 19:18
|
|
|
| Ja tu widzę raczej problem po stronie klienta. Sprawdź rozwiązania zawarte w tym temacie http://corel.wodip.opole....opic.php?t=1424 jezeli nie dadza rezultatu będziemy myśleć dalej :) |
|
|
|
 |
marak
Profesjonalista

Wersja CorelDRAW: X4
Pomógł: 13 razy Dołączył: 22 Gru 2012 Posty: 303 Skąd: Kędzierzyn-Koźle
|
Wysłany: 22 Grudzień 2012, 23:12
|
|
|
Spin jesteś wielki. Pomogło.
Problem jest też, oczywiście, po stronie klienta, ale tą samą metodą będzie mógł naprawić swoje pliki.
Dzięki za pomoc. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|
|