|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
logo - opinie |
Autor |
Wiadomość |
robo78
Początkujący
Wersja CorelDRAW: x4
|
Wysłany: 28 Luty 2013, 00:21 logo - opinie
|
|
|
Proszę o opinie na temat wykonanego logo.
logo.jpg
|
Pobierz Plik ściągnięto 507 raz(y) 42.16 KB |
|
|
|
|
|
gogman
Ekspert
Pomógł: 6 razy Wiek: 45 Dołączył: 21 Paź 2011 Posty: 512 Skąd: Chojnice
|
Wysłany: 28 Luty 2013, 00:33
|
|
|
Ciężki projekt, strasznie przedstawiony ... no i... nie wolno tak robić. |
|
|
|
|
Shame
Red Dot Corporation
Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 213 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Kwi 2012 Posty: 2565 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 28 Luty 2013, 02:09
|
|
|
No... Niestety pachnie trochę czasem przemian ustrojowych w latach '80-ych. Jak wujek gogman napisał, projekt przede wszystkim ciężki. Dodatkowo, podczas prezentacji logo ptrzeba przedstawić nie tylko "wypasioną" wersję z gradientami i cieniami, ale też wersje czarno-białą ("płaską") w celu sprawdzenia, czy dobrze by wyglądało np. jako grawer lub jednokolorowy haft lub nadruk na odzieży itp.. Proponuję zerknięcie na prace gogmana i moje oraz innych użytkowników tego forum - chwyć obojętnie który topic o nazwie "logo dla ... " to od razu załapiesz o co chodzi. Wiem, że przy pierwszych projektach kusi człowieka, żeby zrobić odpicowane logo z wodotryskami, ale to droga, niestety, donikąd. Dodatkowo, jeśli chcesz, by logo było "na czasie" zerknij co się dzieje na świecie - spójrz na loga Chrome'a, Windowsa lub innych, jak zmieniły się w ostatnim czasie:
Jak głosi komentarz na screenie - wyglądają, jakby ktoś te loga wyprasował. Taka moda. Oczywiście logo powinno byś możliwie ponadczasowe, a nie dopasowywać się do wciąż zmieniających się trendów, ale jeśli firma jest solidna i chce trwać na rynku jak najdłużej, to niech logo posłuży jej przez "naście" lat, po czym można będzie zrobić lifting, jakby co.
Ot, moje 3 grosze |
|
|
|
|
robo78
Początkujący
|
Wysłany: 28 Luty 2013, 11:41
|
|
|
Dziękuję, za opinie.
Wcześniej miałem takie
Ale wydawało mi się za proste i nie miało znaku graficznego...
Przy okazji jak odchudzić pliki aby nie straciły na jakości ? |
|
|
|
|
Struna
Fachowiec
Wersja CorelDRAW: X8
Pomógł: 8 razy Wiek: 38 Dołączył: 20 Paź 2009 Posty: 276 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 28 Luty 2013, 11:46
|
|
|
Jeśli to mają być pliki do użytku tylko w postaci cyfrowej, czyli wyświetlanie na ekranach (bez drukowania), to zapisuj w jpg, w 72-96dpi w przestrzeni RGB, kompresja na 95%. |
|
|
|
|
cyklop
Profesjonalista
Pomógł: 8 razy Wiek: 69 Dołączył: 01 Paź 2009 Posty: 381 Skąd: Silesia
|
Wysłany: 28 Luty 2013, 12:23
|
|
|
Przede wszystkim zrezygnuj z tego podkreślania literą L reszty liter bo to trochę infantylne |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 11 |
|
|