|
Miniatura w pliku X5 |
| Autor |
Wiadomość |
kvs
Początkujący

|
Wysłany: 11 Kwiecień 2013, 10:20 Miniatura w pliku X5
|
|
|
chciałbym się zapytać jak w X5 zmienić miniaturę na standardową ikonę corela
niestety w "szukaj" nie znalazłem odpowiedzi |
|
|
|
 |
s-p-i-n

Pomógł: 192 razy Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 1484 Skąd: opolszczyzna
|
Wysłany: 11 Kwiecień 2013, 11:09
|
|
|
| Więcej szczegulow, napisz jaka ikona jest teraz a jaka chcesz. |
|
|
|
 |
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 11 Kwiecień 2013, 14:16
|
|
|
| koledze pewnie chodzi wogle o miniature corela a nie zeby wyswietlalo plik, więc tak PPM naplik -otworz za pomocą-wszystkie programy-szukaj-C:\Program Files\Corel\CorelDRAW Graphics Suite X5\Programs i tutaj wybierasz CorelDWR, i będzie juz ikonka na miniaturze,może też być tak że ta operacja nic nie da,oznacza to że nie masz ShellExtension,wtedy wchodzisz w instalatora/deinstalatora wybierasz instalacja niestandartowa i doinstalowujesz ten plugin,oczywiscie po kazdej takiej operacji należy zrestarować kompa |
|
|
|
 |
kvs
Początkujący

|
Wysłany: 11 Kwiecień 2013, 23:14
|
|
|
chodzi mi o pliki cdr, są na nich miniatury rysunków zapisanych w tych plikach, a chciałbym aby każdy cdr wyglądał tak samo (zielony ołówek).
bidon pierwszy sposób nie robi różnicy, a przy drugim przy doinstalowaniu nie mam wyboru dodania takiego plugina;/ |
|
|
|
 |
chezare

Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 12 Kwiecień 2013, 05:36
|
|
|
Jeśli to jest tak jak myślę, to żeby to osiągnąć musisz wstawiać na pierwszą stronę w każdym dokumencie rysunek ołówka.
Żartuję. Ta miniatura to zwykły jpeg, dlatego większość przeglądarek grafiki, eksplorator windowsa, potrafią je wyświetlić.
Przy zapisywaniu pliku, tam gdzie jest lista z wielkościami miniaturek, ustaw brak miniatury i nie będzie co wyświetlać
Nie wiem jaki sens jest w tym żeby nie wiedzieć co jest w czym, ale jak chcesz?
Jak będziesz miał parę tysięcy plików, kiedy nagle się okaże, że nazwa nic nie mówi i zupełnie nie masz pojęcia gdzie szukać tego co potrzebujesz, to może zatęsknisz za tymi miniaturkami? |
|
|
|
 |
gonia
Profesjonalista gonia

Wersja CorelDRAW: x5
Pomogła: 72 razy Wiek: 62 Dołączyła: 25 Maj 2011 Posty: 427 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 12 Kwiecień 2013, 07:44
|
|
|
kvs, a próbowałeś takiego ustawienia jak w załączniku?
ikonki.jpg
|
Pobierz Plik ściągnięto 168 raz(y) 114.7 KB |
|
|
|
|
 |
kvs
Początkujący

|
Wysłany: 13 Kwiecień 2013, 09:14
|
|
|
jeśli chodzi o foldery to tam jest normalnie ołówek ale na pulpicie na ikonie jest podgląd zawartości pliku i problemem jest właśnie ten pulpit. no nic bede musiał chyba jakoś z tym żyć.
dzięki za pomoc:) |
|
|
|
 |
chezare

Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 14 Kwiecień 2013, 19:18
|
|
|
Żaden program nie wyświetli czegoś, czego nie ma.
Jak plik został zapisany bez miniaturki, to jest tak:
XP i X3.
Kopia zapisuje się z miniaturą, oryginał nie (jeśli jest zaznaczony brak miniaturki). |
|
|
|
 |
|
|