|
obrys JPG |
| Autor |
Wiadomość |
robert557
Początkujący

Wersja CorelDRAW: X6
|
Wysłany: 27 Grudzień 2013, 15:17 obrys JPG
|
|
|
Witam
To moje pierwsze zapytanie na tym forum man nadzieje że nie pokręcę niczego potrzebuję wykonać obrys logo lecz niestety jest to grafika rastrowa i to nie najlepszej jakości czy w Corel ma takie możliwości ?
zespol palacowo parkowy DOBRE LOGO.JPG
|
Pobierz Plik ściągnięto 253 raz(y) 16.38 KB |
|
|
|
|
 |
s-p-i-n

Pomógł: 192 razy Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 1484 Skąd: opolszczyzna
|
Wysłany: 27 Grudzień 2013, 15:55
|
|
|
| trasowanie albo odrysowanie wszystkiego ręcznie |
|
|
|
 |
Artur Miernik

Pomógł: 49 razy Wiek: 53 Dołączył: 18 Lip 2010 Posty: 1608 Skąd: Starachowice
|
Wysłany: 27 Grudzień 2013, 17:59
|
|
|
Wektoryzuj traserem, ale, ze względu na marną jakość — specyficznie:
- wciągnij obrazek na corelową stronę,
- kliknij na bitmapie prawym klawiszem i wybierz z menu Trasowanie konturów > Obrazek niskiej jakości…. Pojawi się kreator.
- W zakładce Kolor wskaż tryb kolorów: czarno-biały i naduś [OK]:
 |
|
|
|
 |
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 27 Grudzień 2013, 20:00
|
|
|
znaczy to nie zupełnie tak,podstawą jest usunięcie tła,można to zrobić prawie we wszystkich programach graficznych,nastepnym krokiem jest nałozenie koloru,najlepiej czarnego ,no i dalej tak jak pisze kolega wyżej jesli chodzi o trasowanie
logoLcdr9.cdr
|
Pobierz Plik ściągnięto 177 raz(y) 19.95 KB |
|
|
|
|
 |
Artur Miernik

|
Wysłany: 27 Grudzień 2013, 23:48
|
|
|
Rzecz w tym, Bidonie, że udało się bez czyszczenia. Dlatego, zaproponowałem takie, a nie inne parametry.
A oto efekt końcowy.
Brudy pod spodem, to wystająca bitmapa.
Na wszelki wypadek pokazuję pierwszą zakładkę trasowania.
zawijas.cdr12.rar Na dowód gotowy zawijas bez poprawek: |
Pobierz Plik ściągnięto 185 raz(y) 62.86 KB |
|
|
|
|
 |
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 28 Grudzień 2013, 00:20
|
|
|
ja rozumiem,i wielki szacun,ja tylko podałem na pszyszłośc jak powinno się robić,nie chciałem nikogo urazić |
|
|
|
 |
Artur Miernik

|
Wysłany: 28 Grudzień 2013, 00:53
|
|
|
| Uraza, skąd? Sam myślałem, że będzie trzeba czyścić, ale chwilę pokombinowałem i jakoś poszło. |
|
|
|
 |
robert557
Początkujący

Wersja CorelDRAW: X6
|
Wysłany: 6 Styczeń 2014, 16:36
|
|
|
Witam
Jest mała chwila a więc pragnę podziękować za pomoc zaoszczędziło to mi sporo roboty plusiki powędrowały. Dzięki
logo.jpg
|
Pobierz Plik ściągnięto 201 raz(y) 87.27 KB |
|
|
|
|
 |
Artur Miernik

|
Wysłany: 6 Styczeń 2014, 17:33
|
|
|
| Plusiki nieważne, bo i tak nie rozumiem tutejszych statystyk, punktacji i rang — czarna magia. Ważne, żebyś już był „naumiany”. |
|
|
|
 |
chezare

Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 7 Styczeń 2014, 09:15
|
|
|
Za uczenie trasowania powinny być punkty ujemne, tak samo jak za przeforsowanie 7zip i używanie rar |
|
|
|
 |
Shame
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 213 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Kwi 2012 Posty: 2565 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 7 Styczeń 2014, 18:39
|
|
|
| chezare napisał/a: | | jak za przeforsowanie 7zip i używanie rar |
Touché |
|
|
|
 |
Artur Miernik

|
Wysłany: 7 Styczeń 2014, 20:52
|
|
|
To jeszcze nasz Czarek, czy już czart?
Czarku, zanim cokolwiek umieszczę, zawsze pakuję oboma kompresorami, ale na forum wrzucam mniejszy. Rar wygrywa mniej więcej raz na cztery, pięć rozdań.
A z trasowaniem wymyk polegał na trybie czarno-białym. Dlatego pokazałem. |
|
|
|
 |
chezare

Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 8 Styczeń 2014, 05:25
|
|
|
To żart był W każdym jakiś diabeł siedzi, wszystko przez to że Bogumiła sobie poszła i nie mam komu dokuczać
Co do całej tej punktacji, to ja też nie wiem o co chodzi, ale wiem że gdyby dało się zastosować jakieś logiczne kryteria, to w rankingu najbardziej zasłużonych na czele listy byłbyś Ty Artur, byłby Tegraf, ale że tak nie jest to przez chwilę w czołówce peletonu będę ja, umieszczając linki do tego co Wy piszecie a za chwilę wszystkich wyprzedzi z prędkością Pendolino nasza encyklopedia fontów, Bidonik.Mnie to zupełnie nie przeszkadza. Nigdy się z nikim nie ścigałem na tym forum i ścigać się nie zamierzam i zawsze niezmiennie będę się cieszył jeśli komuś uda się pomóc. Jedno dziękuję jest więcej warte niż 1000 punktów, ja w swojej skrzynce mam setki takich dziękuję Z setkami to może trochę przesadziłem
Nigdy nie polecę trasowania jeśli chodzi o logo czy znaki towarowe, jestem nawet przeciwny "odrysowywaniu" tego typu grafiki, choć sam przerysowałem setki takich obrazków. Przerysowałem bo właściciel nie miał stosownych materiałów, bo nie było kogo o nie poprosić, a jak już były i znalazłem kogoś kto mógł mi je udostępnić, to zostawałem wzywany na przesłuchanie jak terrorysta, po co, na co, do czego…
Gdyby ktoś mi dał grafikę z tego tematu, to nawet bym o trasowaniu nie pomyślał, bo to 3 linie i 5 min roboty Każdy kto choć raz widział miotający się i jęczący laser czy ploter, który z taką trasowaną grafiką się mordował, wie o czym mówię
Wrogiem trasowania nie jestem i mam na to dowody, niestety kabel od kamery schowałem tak, że nie mogę go znaleźć, jak dojadę do pracy, to dołączę obrazek
Przeciwko takiemu zastosowaniu trasowania nie protestuję. Obrazek jest wycięty z jednokolorowej folii. |
|
|
|
 |
|
|