|
Widok dwie strony |
| Autor |
Wiadomość |
Bylina
Początkujący

|
Wysłany: 24 Marzec 2014, 18:23 Widok dwie strony
|
|
|
Witajcie, jestem tutaj po raz pierwszy, samouk.
Składam publikację - i korzystam z widoku dwie strony koło siebie. Niestety zupełnie mi się grafika rozsypuje po powrocie do normalnego widoku. dlaczego tak się dzieje? |
|
|
|
 |
Cysorz

Pomógł: 207 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3146 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 24 Marzec 2014, 18:42
|
|
|
Absolutnie nie powinno.
Jedynym sensownym wyjaśnieniem może być to, że masz elementy (z tej samej warstwy) wspólne dla obu stron. W menedżerze warstw możesz włączać/wyłączać widok elementów na poszczególnych stronach - sprawdź to. |
|
|
|
 |
Artur Miernik

Pomógł: 49 razy Wiek: 53 Dołączył: 18 Lip 2010 Posty: 1608 Skąd: Starachowice
|
Wysłany: 24 Marzec 2014, 20:34
|
|
|
Też to miałem. Dawno temu. Tak, o elementy wspólne chodzi, na przykład tło, czy zdjęcia na rozkład. Kłopot dotyczy elementów, które „spadły” z dotychczasowej strony na pulpit. Kiedyś spadały jak leci, dziś, są odsuwane na bok przez kolejną stronę tak, aby się na niej nie znalazły prze przypadek i nie narobiły bigosu.
Dobrym sposobem jest grupowanie zawartości stron sąsiadujących przed rezygnacją z układu dwustronnego.
Elementy wspólne należy dzielić albo powielać przed powrotem do układu jednostronicowego. |
|
|
|
 |
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 24 Marzec 2014, 20:44
|
|
|
| nie wiem jakiego koleżanka ma corela,ale w x6 to jest w ten sposob rozwiazane że wszystkie tak zawane spady na pulpit są kojazone po zaznaczeni jako osobna wirtualna strona i po przejsci pomiedzy widokami jest wszystko poukladane |
|
|
|
 |
Bylina
Początkujący

|
Wysłany: 24 Marzec 2014, 23:03
|
|
|
| wszystko jest na swojej warstwie. sprawdzałam nie raz. przesuwa mi się o 3 mm cała strona w lewo lub w prawo. Pracuję na obszarze roboiczym 21x 21 cm, a obiekty wychodzą poza krawędź 3 mm (spad). Może to dlatego? |
|
|
|
 |
restauro

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 575 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7700 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 25 Marzec 2014, 10:10
|
|
|