Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: s-p-i-n
30 Styczeń 2013, 22:15
Drukarnie
Autor Wiadomość
cyklop
Profesjonalista

Wersja CorelDRAW: x4
Wysłany: 7 Sierpień 2013, 08:23   

Najlepsze jest to (dwukrotnie powtórzone) - "Ja" :mrgreen:

przemasok 
Początkujący

Wysłany: 7 Sierpień 2013, 08:39   

Od jakichś 2-3 lat działa drukarnia caffeprint.eu mogę szczerze polecić, czego sam nie jestem w stanie wydrukować zlecam im.

ak18free 
Początkujący

Wysłany: 19 Sierpień 2013, 12:46   

zna ktoś drukarniaonline.net ? Ktoś mi polecał ich, jak opinie?

Cysorz 

Wysłany: 19 Sierpień 2013, 17:25   

W pierwszej kolejności sprawdza się park maszynowy w takiej drukarni, której się jeszcze nie zna. Jeżeli nie ma galerii lub jest tak bardzo uboga jak pod w/w adresem to jest spore prawdopodobieństwo, że to pośrednik. Referencjami też za bardzo nie mogą się pochwalić...

tegraf 
Ekspert
tegraf

Wysłany: 19 Sierpień 2013, 19:12   

Strona drukarni to gotowy system sprzedaży Key2Print (http://pl.key2print.com/), dość zgrabnie dopasowany. Jak podają, istnieją od 1994 roku, a więc 20 lat - czyli jednak coś potrafią. Można się czepić niektórych punktów regulaminu, ale ogólnie nie jest źle.

Inna sprawa, że to trochę podejrzane, że użytkownik ak18free (z Białegostoku) w swoim pierwszym poście na forum szuka informacji o drukarni z Białegostoku. Może lepiej popytać na mieście?

patrycjusz7 
Początkujący

Wysłany: 13 Grudzień 2013, 15:53   

Wielokrotnie korzystałem z drukarni internetowej Speed - szybka realizacja zamówienia i nigdy nie było jakiś niedoróbek. Raz nawet wychwycili przed drukiem niemały mój błąd w przygotowywaniu plików do druk więc bardzo spoko.

lalef
Początkujący

Wysłany: 21 Grudzień 2013, 16:19   

A ja polecam OpenPrint, mają rewelacyjne terminy realizacji

lowkam
Początkujący

Wysłany: 14 Marzec 2014, 17:44   

Ja również jestem zadowolony z drukarni OpenPrint. Drukowałem już w wielu drukarniach ale jako do tej pory w tej jakość materiałów jakie zamawiałem była najwyższa. Mimo niskich cen.
Wszystkie zamówienia były realizowane terminowo tak więc nie mogę mieć absolutnie żadnych zastrzeżeń.
Jak do tej pory drukowałem u nich wizytówki oraz plakaty. Ciekawy jestem jak radzą sobie z koszulkami.

CiekawaŚwiata
Początkujący

Wysłany: 21 Marzec 2014, 10:08   

Cześć :) jeśli chodzi o drukarnie to zaglądnij sobie na http://city.com.pl/ mają ciekawą propozycje jeśli chodzi o druk. Możesz u nich wydrukować małe rzeczy (chodzi mi o rozmiar) oraz większe plakaty czy ulotki. Dodatkowo telefonicznie możesz się dowiedzieć ile Cię wyniesie druk :)

Cysorz 

Wysłany: 21 Marzec 2014, 17:42   

Dzwonić do drukarni i prosić się, żeby łaskawie ktoś podał cenę?
Nie, to już nie te czasy...

krzysieksowa123 
Początkujący

Wysłany: 17 Kwiecień 2014, 08:34   

Tutaj macie stronkę drukarni, która ma bardzo szeroką ofertę drukowania http://www.pulsdruk.warszawa.pl/foldery.html

Offseciarz
Początkujący

Wysłany: 8 Lipiec 2014, 21:19   

Skorzystam z okazji i sie zareklamuje :)
Zapraszam wszystkich do swojej drukarni . Oferujemy zarówno druk offsetowy jak i druk cyfrowy. Profesjonalne usługi poligraficzne, własne studio graficzne. Zapraszam!
Ostatnio zmieniony przez restauro 16 Marzec 2016, 12:57, w całości zmieniany 1 raz  

cyklop
Profesjonalista

Wysłany: 9 Lipiec 2014, 09:10   

Za dużo filozofii... Odstraszacie :->

Shame 
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Wysłany: 9 Lipiec 2014, 09:54   

cyklop słusznie prawi. Wszystko "po nowemu", ludzie w garniakach w białych koszulach, w białych pokojach, przy białych biurkach, brak tylko białych rękawiczek. Niby OK, pokazujecie żeście nowocześni ze wzrokiem zafiksowanym w przyszłość.

Ale... Za sterylne i praktycznie nie kojarzące się w ogóle z poligrafią. Gdzie maszyny? Gdzie doświadczeniu drukarze pochylający się nad kałamarzami? Jakiś rzut na halę produkcyjną? Bo jak wyłączę dźwięk, to wyglądacie jak towarzystwo ubezpieczeniowe lub (modne w dzisiejszych czasach) firma konsultingowa. Dodatkowo sprawiacie wrażenie bardzo drogich (te biura i w ogóle). Jakbym chciał coś małego (może nawet nie taniego, ale małego) wydrukować, to bym się bał do Was zwrócić :-|

tegraf 
Ekspert
tegraf

Wysłany: 9 Lipiec 2014, 16:15   

Bo to chyba drukarnia nie jest, tylko takie "coś" zbierające zamówienia. Drukarza nad kałamarzem to tam nie zobaczysz. Pośrednik po prostu.

"Wycena - Axlo wybiera grupę wykonawców wśród swoich partnerów biznesowych..."

wydrukujemy.to
Początkujący

Wysłany: 13 Kwiecień 2015, 22:37   

Witam,
podbijam stary temat, bo głównie drukarnie offsetowe się pojawiały. Do małych nakładów zapraszam do WYDRUKUJEMY.TO
Drukujemy cyfrowo.
Pozdrawiam

Wiem że wyłamuję się z konwencji i że powinienem napisać tu jako niezależny grafik, który w swoim pierwszym poście chce się podzielić ze światem informacją, że ostatnio u nich drukowałem i są najtańsi na świecie a ich jakość powala a wiem coś o tym bo w dziesięciu innych drukarniach mnie nie powaliła.... ;-)

cyklop
Profesjonalista

Wysłany: 14 Kwiecień 2015, 10:18   

drogo...

chezare 

Wysłany: 14 Kwiecień 2015, 13:30   

Mnie też w dziesięciu innych nie powaliła, teraz to już nawet w jedenastu.

wydrukujemy.to
Początkujący

Wysłany: 14 Kwiecień 2015, 19:57   

Ostatni paragraf miał być żartem ale skoro jest odzew to co dokładnie u nas chezare drukowałeś że jakość nie powaliła?

dj_maras 
Ekspert

Wysłany: 14 Kwiecień 2015, 22:39   

wizytówka 100szt 4+4, 350g
u mnie 20zł (2h), wydrukujemyto : 44zł (24h)

plakat a3, 50szt, 150g
u mnie: 50zł (1h), wydrukujemyto: 84zł (3dni)

plakat a2, 1szt, 220g
u mnie: 7zł (24h), wydrukujemytol 32zł (3dni)

poooooozdrawiam :]

Shame 
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Wysłany: 14 Kwiecień 2015, 23:06   

Dobra dobra, nie wytykajcie różnic cenowych. Wiadomo przecież, że w dużych drukarniach internetowych, które nie mają problemu z zapełnieniem arkusza, wizytówki 4+4 350g kosztują 25 zł za 250 szt i tak dalej. Faktem jest, że niektóre produkty wypadają (relatywnie) drogo na Wydrukujemt.to, ale pewno mają w ofercie niektóre produkty od jednej sztuki, czego próżno szukać u "kolosów".

Mnie osobiście nieco brakuje druku etykiet (ciętych na prosto i z plotera). Jak na razie tylko Viper i CaffePrint ma to w rozsądnej ofercie (oh jasne, że są inne firmy, ale to głównie etykiety rolowe, gdzie minimum to 1000-2000 sztuk). A mnie zależy na niewielkich nakładach dobrych jakościowo etykiet (na papierze i folii). Viper ma drogo (jak się nie jest agencją reklamową lub drukarnią), a Caffe ma ostre ograniczenia co do rozmiarów. Jakby ktoś miał namiar na drukarnię co robi dobre etykiety od ilości powiedzmy 100 szt w dowolnym rozmiarze, bez konieczności kupowania wykrojników, i do tego w dobrych cenach, to dajcie znać ;-)

Cysorz 

Wysłany: 15 Kwiecień 2015, 01:00   

Ja u siebie coś takiego robię i myślę, że przy niewielkich nakładach koszt jest naprawdę bardzo przyzwoity.
Nie będę się tutaj reklamował, jeżeli ktoś będzie miał taką potrzebę to na PW podam szczegóły.

cyklop
Profesjonalista

Wysłany: 15 Kwiecień 2015, 08:55   

Próbowałeś w Printnecie?

wydrukujemy.to
Początkujący

Wysłany: 15 Kwiecień 2015, 20:30   

dj_maras napisał/a:

plakat a2, 1szt, 220g
u mnie: 7zł (24h), wydrukujemytol 32zł (3dni)

przy plakatach solwentowych jest ustawiona cena minimalna na 1m2 stąd taka różnica. A0 jest w takiej samej cenie jak A2.
Reszta cen się zgadza - nie jesteśmy najtańsi na świecie i nie planujemy być. (mam wątpliwości czy ten emot ;-) był wystarczający do oznaczenia części wpisu, która była żartem...

Shame napisał/a:

Mnie osobiście nieco brakuje druku etykiet (ciętych na prosto i z plotera)

Etykiety w tej chwili w tylko w wersji: folia monomeryczna i ewentualnie wycinanie po konturze.

david789
Początkujący

Wysłany: 15 Lipiec 2015, 23:43   

Ja drukuję właśnie w Speedzie, o którym tu wspomniano. Siedzę w branży, mam naprawdę masę projektów do druku i na tę drukarnię mogę liczyć zawsze. Dla mnie bardzo ważne były terminy i tu nie ma z tym żadnego problemu.
Ostatnio zmieniony przez restauro 16 Marzec 2016, 12:58, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu