Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Dodanie czcionek
Autor Wiadomość
chezare 

Wysłany: 24 Sierpień 2015, 21:48   

O panelu sterowania nie było mowy ani razu.
Kopiowanie plików czcionek do folderu fonts, nie w każdym Windowsie działa.
Pliki fontów wcale nie muszą być w katalogu fonts.
Kopiowanie plików polega na zmianie ich miejsca zamieszkania, czyli np. przeprowadzki z katalogu x, do folderu fonts.
Instalowanie czcionek czy używanie windowsa nie bardzo ma związek z informatyką, ale jak się jakichś narzędzi używa, to należy się zapoznać z instrukcją obsługi, bo inaczej może rękę urwać. Amen.
Gdybyś podał link do tych nieszczęsnych plików, to można by ewentualnie sprawdzić czy wszystko z nimi w porządku, a tak to się ludzie napisali, a ty jak miałeś, tak masz kłopot.

restauro 

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Wysłany: 25 Sierpień 2015, 08:34   

dekan napisał/a:
Dopiero teraz, w powiększeniu widzę, że nie mam przycisku zainstaluj. Dziękuję wszystkim za pomoc.

Może ten font jest zablokowany przed instalacją ? Nigdy się z tym nie spotkałem ale kto wie? Poszukaj z innego źródła.

restauro 

Wysłany: 25 Sierpień 2015, 08:35   

Cytat:

O panelu sterowania nie było mowy ani razu

Było, wspominałem i Bidonik mnie zrugał .

dekan 
Bywalec

Wysłany: 25 Sierpień 2015, 12:15   

Próbowałem z różnymi linkami i zawsze zamiast przycisku "zainstaluj" mam przycisk "gotowe".
Tak to prosta czynność, normalnie zajmująca minutę, zamieniła się w kuriozalny problem.

DoluDesign 
Profesjonalista

Wersja CorelDRAW: X7
Wysłany: 25 Sierpień 2015, 12:21   

nie otwieraj czcionki, tylko kliknij prawym myszki i tam z listy wybierz zainstaluj

restauro 

Wysłany: 25 Sierpień 2015, 12:22   

Sprawdź z jedną z tych.

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 25 Sierpień 2015, 12:56   

kolea ma chyba jakiegos tweeka na kompie i z tad te zamieszanie,wiec to naprawmy :-) PPM na plik fontu .otworz za pomoca i przegladaj,toolbarze(ta belka u gory) klikasz w [ nazwa systemu](C:) nastepnie w glownym oknie pop-up wybierasz windows nastepnie system 32 zaznaczasz plik wykonywalny fontview.exe i na dole klikasz w button oworz zamyka ci sie okno wtorne i klikasz w nastepnym ok,musi dzialac :-)

restauro 

Wysłany: 25 Sierpień 2015, 13:11   

Dekan może mieć problem w zrozumieniu Twojej porady , jak sam wspomniał " Nie jestem orłem informatycznym, więc proszę o wyrozumiałość".

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 25 Sierpień 2015, 13:25   

Dekan to jeszcze spoko,moja siostra to jest dopiero magiczka,wypakowala cala paczke zip fontu do folderu font pobrane z jakiegos ruskiego serwera) :lol: pol dnia walczylem zeby to opanowac i zxeby nie tanczyla przy logowaniu gola dupa z napiem fack me :-) jak ten plik byl skonstruowany to nie doszedlem,ale trza uwazac z tym folderem fonts bo trza pamietac ze fonty ladowane sa najpierw a dopiero potem aplikacje i uslugi wiec nieraz mozna sie obudzic z reka w nocniku :-) dlatego tweeki blokuja nieraz instalacje fontow jesli w folderze font jest powyzej 600- 800 fontow

chezare 

Wysłany: 25 Sierpień 2015, 13:46   

Bidonik, to nie jest możliwe :-)

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 25 Sierpień 2015, 14:06   

niestety mozliwe :-) poniewaz bezposrednia instalacja do specjalnego folderu pomija wszelkie zabezpieczenia,instaluje sie wszystko :-) niekoniecznie do tego folderu jesli bedzie wskazana wartosc rejestru to poprostu ta wartosc zostanie zapisana a ta wartosc bedzie uruchamiac jakis syf ktory jest w tle,kiedys gdzies pisalem o programiku UnHackMe,wez no go pobiez nawet w trialu,zdziwisz sie co np wartosc DROWN ,niby glupota prosta zmiana z 0 na 1 ,co takie cos potrafi zrobić z trayem lub rozruchem :-) to tak samo jak mniejwiecej powiedzmy z jpeg,no wez sobie otwoz w notatniku i zmien wartosc ciagu powiedzmy z niweim 12 na 13 :-) zapisz i odpal tego jpeg,pol dnia bys sie meczyl w szopie zeby taki efekt uzyskac :-) a to tylko glupia zmiana :-)

DoluDesign 
Profesjonalista

Wersja CorelDRAW: X7
Wysłany: 25 Sierpień 2015, 14:39   

albo przegapiłem, albo nie było odp.
w ten sposób próbowałeś zainstalować te czcionki ?

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 25 Sierpień 2015, 14:55   

dokladnie w ten sposob kolega zainstalowal fonta :-) ,aczkolwiek yrzeba go troche usprawiedliwic ,pomoewaz nie posiadal buttonu zainstaluj

Odpowiedz do tematu