Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z aktywacją produktu po reinstalacji systemu
Autor Wiadomość
astrabit
Początkujący

Wysłany: 26 Styczeń 2016, 12:16   Problem z aktywacją produktu po reinstalacji systemu

Witam

Pół roku temu zakupiłem nowy oryginalny CorelDraw X7 BOX w Morele. Zainstalowałem go i cieszyłem się aż do dziś. Byłem zmuszony dokonać reinstalacji systemu. Teraz po ponownej instalacji Corel X7 i próbie aktywacji poprzez zalogowanie do konta corel dostaje informacje : błąd: numer seryjny został już użyty.

Proszę o pomoc bo pod numerem 71 738 24 38 nikt nie odpowiada

Jak się zaloguje do konta Corel przez przeglądarkę to w moich produktach widnieje mój produkt z kluczem

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 26 Styczeń 2016, 12:36   

hym,no uzyty,poniewaz box jak domniemam masz na jednego kompa,a jak zrobiles formatowanie i wgrales czysty system to masz poprostu nowy system,takie rzeczy robi sie z kopi zapasowej lub tez wgrywa sie system na osobna partycje lub dysk,a wszystko inne obok, wtedy zawsze zostaje powiazanie z plyta glowna,nagrywarka ,ramem itd,no nie wiem bedzie klopot jak sie niedodzwonisz do corela lub nie odpowiedza na mail,nie mam pomyslu powiem szczeze :oops:

restauro 

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Wysłany: 26 Styczeń 2016, 13:34   

Spróbuj utworzyć nowe konto i nic nie zmieniaj,wpisz stare dane .

astrabit
Początkujący

Wysłany: 26 Styczeń 2016, 14:43   

Nowe konto niestety nic tu nie da bo klucz produktu mam powiązany ze swoim kontem obecnym. Po zalogowaniu się przez przeglądarkę do konta corel produkt widnieje w posiadanych produktach. Tym samym kontem loguje się podczas instalacji i lipa.

To jest ten sam komputer. Przecież każdy ma prawo do reinstalacji systemu. To znaczy że straciłem ponad 2000 zł ?

restauro 

Wysłany: 27 Styczeń 2016, 11:13   

astrabit napisał/a:
Nowe konto niestety nic tu nie da bo klucz produktu mam powiązany ze swoim kontem obecnym

Nie będzie utworzone nowe konto ,zostanie stare ,ale jest prawdopodobieństwo, ze uda się zalogować . Odnośnie reinstalacji robiłem to kilka razy na różnych platformach ,nigdy nie było problemów .Aktualnie równolegle mam program w trzech systemach .

chezare 

Wysłany: 30 Styczeń 2016, 01:21   

To jest zwykłe dziadostwo i chamstwo połączone z rybołówstwem dalekomorskim.
Jak człowiek kupuje za grube pieniądze program, to powinien mieć prawo instalować go co dwie godziny i za każdym razem na innym komputerze z innym systemem operacyjnym.
Jeśli producentowi się to nie podoba, to niech udowodni, że ktoś ma zainstalowany program niezgodnie z licencją czyli na więcej niż jednym komputerze.
Tych mongołów z Kanady powinno się ciągać po sądach za utrudnianie życia użytkownikom ich wątpliwej jakości wynalazku.

dymski
Bywalec

Wysłany: 30 Styczeń 2016, 01:48   

ściągnij cracka

dymski
Bywalec

Wysłany: 30 Styczeń 2016, 01:54   

@ bidon184 jak ty zostałeś moderatorem to ja nie wiem, bo jestem nowy ale masz masz szczęście że jestem tu na krótko. Kolega ma oryginalny program BOX wersja to może spokojnie instalować tą wersję obojetne z jakiej dystrybucji by nie była. Polecam torrenty+crack

Cysorz 

Wysłany: 30 Styczeń 2016, 02:26   

dymski napisał/a:
Polecam torrenty+crack

Może się zdziwisz, ale są ludzie, którzy za narzędzia do swojej pracy zapłacili a nie podpieprzyli komuś. A torrenty teraz są BARDZO niebezpiecznym sposobem na zarabianie...

dymski
Bywalec

Wysłany: 30 Styczeń 2016, 05:17   

Nie dziwię się wcale, myslisz że ja nie płacę, ale jak mam problem z aktywacją to się nie pier****, piesze maila i aktywuje na swój sposób bo nie bede czekał pół roku aż mi ktos łaskawie odpowie. Bo nikt mi za stracony czas nie zapłaci.

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 30 Styczeń 2016, 11:31   

dymski napisał/a:
@ bidon184 jak ty zostałeś moderatorem to ja nie wiem, bo jestem nowy ale masz masz szczęście że jestem tu na krótko. Kolega ma oryginalny program BOX wersja to może spokojnie instalować tą wersję obojetne z jakiej dystrybucji by nie była. Polecam torrenty+crack

hym,a jakbyś był częściej to co??? moze zostań pobawimy się :dances bo narazie to co piszesz świadczy że twoja inteligencja jest na poziomie rozwoju bakteri,poprostu ręce opadają,a czemu zostałem moderatorem ,nie wiem nie mam pojecia :-) ale jedno wiem gdy ja moderowałem polskie fora ,które wykluwały sie z mgły śmieci zagranicznych stron internetu to ty sadząc po twoim poście jescze na chleb mówiłeś beb

tegraf 
Ekspert
tegraf

Wysłany: 30 Styczeń 2016, 12:34   

dymski napisał/a:
ale masz masz szczęście że jestem tu na krótko

Bardzo dziękujemy za odwiedziny. I może już wystarczy.

ccrash 
Bywalec

Wysłany: 30 Styczeń 2016, 14:37   

fakt przez zabezpieczenia anty pirackie cierpią zwykli userzy masz dwa wyjścia albo dzownić do corela albo torent i crackowac

restauro 

Wysłany: 30 Styczeń 2016, 15:50   

ccrash napisał/a:
albo torent i crackowac

Abstrahując od legalności , nic to nie da .Nie pobierzesz przynależnych programów, których nie ma na płycie i nie uaktualnisz swojej wersji ,a chyba o to chodziło ?
Serial najprawdopodobniej działa, przynajmniej do czasu weryfikacji przez Corela . Nie ma więc potrzeby kombinowania z nielegalnym oprogramowaniem. :oops:

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 30 Styczeń 2016, 18:11   

no tak,bo kazy mysli ze ma box to szaleje ,a to nie tak,standartowo jest na jedna maszyne(chyba ze box wykupiony jest na wuiecej licencji) i teraz albo robic formatowanie i dac kopie zapasowa albo przed formatowaniem odinstalowac corela,w tedy usluga Corel cos tam cos tam :-) wysle deaktywacje na serwer,a w tym ukladzie trza czekac az serwer zweryfikuje plyte glowna i nagrywarke bo do tego jest przypisany klucz o ile pamietam

restauro 

Wysłany: 30 Styczeń 2016, 19:22   

Czasem serwery nie działają tak jak powinny ,trzeba chwilkę poczekać. Astrabit się nie odzywa, więc może już jest wszystko ok .
Swojego X4 przeinstalowywałem kilka razy ,mam na trzech systemach i żadnych pretensji ze strony Corela.

Odpowiedz do tematu