|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
Etykiety. |
Autor |
Wiadomość |
braindead
Praktyk
|
Wysłany: 1 Lipiec 2016, 08:17 Etykiety.
|
|
|
Cześć, czy może ktoś polecić jakiś ciekawy tutorial o tworzeniu etykiet? |
|
|
|
|
Cysorz
Pomógł: 205 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3137 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 1 Lipiec 2016, 19:00
|
|
|
Poszukaj pierwszego lepszego o tworzeniu czegokolwiek - to to samo |
|
|
|
|
Shame
Red Dot Corporation
Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 213 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Kwi 2012 Posty: 2565 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 1 Lipiec 2016, 19:45
|
|
|
Cysorz napisał/a: | Poszukaj pierwszego lepszego o tworzeniu czegokolwiek - to to samo |
Święta racja. Projektowanie etykiet nie różni się niczym od projektowania np. ulotek. To zapytanie w stylu "jak się robi czerwone auta?". Miejmy nadzieję, że twój nick nie jest opisem twej osoby, co?
Najważniejsze to: zastanowić się jakie informacje mają być zawarte - najlepiej opracować je osobno (np. skład, logo, nazwa, opis, kody kreskowe, dodatkowe info) np. blokach tekstowych czy grupach tematycznych.
Następnie zastanów się jaka jest kolejność ważności tych informacji - które mają być wyeksponowane, które są mniej istotne z punktu widzenia klienta.
Nie wiem do czego te etykiety i zakładam, że na jakiś produkt. Chyba, że pisząc "etykiety" masz na myśli druk seryjny na papierze z wysztancowanymi naklejkami i produkuję się po próżnicy... Jak chcesz pomocy to precyzuj, bo równie dobrze można było napisać "nauczcie mnie Corela" i tyle. Na polu etykiet siedzę od dobrych 5 lat i zrobiłem ich już setki (akurat tak się złożyło, że przez ten czas 90% to były etykiety ) więc mogę coś tam dopowiedzieć, ale trzeba najpierw wyjaśnić w czym problem. |
|
|
|
|
chezare
Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 2 Lipiec 2016, 01:01
|
|
|
Myślałem, że dowiem się jak się w Corelu projektuje etykiety, a tu …
Może koledze wcale nie chodzi o projektowanie?
Nie wiem jak w nowych wersjach Corela, w zabytkowych mechanizm druku seryjnego działał wolniej od szybkiej drukarki. Jak trzeba wydrukować parę etykiet, to pół biedy, jak kilkaset tysięcy, to lipa.
ETYKIETY_1.pdf
|
Pobierz Plik ściągnięto 410 raz(y) 102.33 KB |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.11 sekundy. Zapytań do SQL: 14 |
|
|