|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
jak zmienić kolor w obrazku z jpega? |
| Autor |
Wiadomość |
biznesprint [Usunięty]
|
Wysłany: 31 Maj 2008, 19:58 jak zmienić kolor w obrazku z jpega?
|
|
|
Czy ktoś może mi pomóc w zrobieniu tego co na obrazku ale z inną tabelą, żeby mnie o plagiat nie posądzono?
Zamiast A dajmy X
zamiast B dajmy Y
Tabela może być bez tego szarego, np zamiast niego dajmy żółty.
Jak to zmienić w Corelu?
589b2b4e_POLOclockhouse.jpg
|
Pobierz Plik ściągnięto 531 raz(y) 74.2 KB |
|
|
|
|
 |
michw [Usunięty]
|
Wysłany: 1 Czerwiec 2008, 12:42
|
|
|
Witam. O takie coś chodziło?
koszulka.rar
|
Pobierz Plik ściągnięto 521 raz(y) 32.09 KB |
koszulka.jpg
|
Pobierz Plik ściągnięto 547 raz(y) 52.53 KB |
|
|
|
|
 |
JarekDRAW

Pomógł: 93 razy Wiek: 46 Dołączył: 01 Sty 2007 Posty: 1176 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 1 Czerwiec 2008, 20:19
|
|
|
| michw napisał/a: | | Witam. O takie coś chodziło? |
michw, zamiast robić coś za kogo to może napisz jak to się robi.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
michw [Usunięty]
|
Wysłany: 1 Czerwiec 2008, 21:07
|
|
|
Z miłą chęcią opiszę, ale nie wiem czy o to dokładnie chodziło. Rysunek jest dość prosty w zrobieniu. Zaimportowałem jpg. Dla ułatwienia zablokowałem go sobie – Pasek menu – Rozmieszczenie- Zablokuj obiekt. Pozwala to na swobodne obrysowywanie obiektów. Koszulkę obrysowałem –Narzędziem- Krzywe Beziera. Następnie pobawiłem się - Narzędziem – Kształt (F10) aż osiągnąłem kształt jak w oryginale. No może prawie jak w oryginale. Wszystkie czarne elementy koszulki tzn wnętrze rękawków i całej koszulki po obrysowaniu przyciąłem je do tułowia. W ten sposób spasowało się ładnie wszystko. Aby zrobić wymiarowanie x, y zastosowałem - Kształt strzałek. Tabelka jest jeszcze prostsza.
Rysujemy prostokąt. Zaokrąglamy narożniki i wypełniamy na żółto. Zaznacza się dany element i naciskamy wybrany kolor na pasku kolorów po prawej. Jest to jedna z metod wypełniania. Można skorzystać jeszcze z – Narzędzia Wypełnienie – ( w tym wypadku)Wypełnienie jednolite. Kreski w tabeli narysowałem za pomocą prostokątów, skopiowałem i rozmieściłem je przy pomocy – Transformacja – Położenie. Podobnie zrobiłem koła, które są na przecięciu tych linii. Tylko zamiast prostokąta narysowałem koło. Tekst napisałem za pomocą narzędzia – Tekst (F8).
Na końcu zamieniłem wszystko w krzywe, żeby wszyscy mogli odtworzyć czcionki. Tak właśnie powstał ten rysunek |
|
|
|
 |
biznesprint [Usunięty]
|
Wysłany: 2 Czerwiec 2008, 12:34
|
|
|
| suuuper sprawa, o to chodziło. W takim razie zrobię to nieco innaczej, zmienię kolorystykę, tabelkę zrobię prostą bez zaokrąglonych rogów, żeby nie było, że coś z innego ściągnąłem. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 12 |
|
|