|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
Zdjęcia w projekcie -zapis w PDF |
| Autor |
Wiadomość |
RioAngelo
Praktyk

|
Wysłany: 3 Czerwiec 2008, 18:02 Zdjęcia w projekcie -zapis w PDF
|
|
|
Witam Ponownie
Mam pytanie, zostałem poproszony o to, aby plik projektu w jakim są też zdjęcia, został zapisany w pliku PDF.
Kiedy zapisuje go pojawia mi się trzy okienka DPI i ile mam tu dać? Pytam ponieważ projekt jest w formacie 5m x 3m. Pytam ponieważ jak dam 300 DPI , to mi się zatka komputer:D
Uczę się, więc może jeszcze głupie pytanie zadaje, ale liczę na waszą pomoc,
jak zawsze:)
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
wawel
Ekspert wawel

Pomógł: 261 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 2143 Skąd: podgorze
|
Wysłany: 3 Czerwiec 2008, 18:32
|
|
|
Byl juz taki post o drukach wielkoformatowych i to bodaj Twoj, tam bylo tez o rozdzielczosciach. Byl tez tam link do tabeli z rozdzielczosciami, w zaleznosci od wielkosci.
300dpi to stosuje sie raczej do mniejszych formatow niz 5m na 3m, zreszta wazne jest to jaka rozdzielczosc jest zdjec w pliku. Jesli jest mniejsza niz ta wyjsciowa ktorej chcesz uzyc to i tak Ci to nic nie da. Proponuje ustalic sprawe rozdzielczosci z firma gdzie to bedzie drukowane...bo rozdzielczosci moga byc od 24dpi do 150dpi.....przy takich formatach
pozdr. |
|
|
|
 |
RioAngelo
Praktyk

|
Wysłany: 3 Czerwiec 2008, 21:11 :)
|
|
|
| Tak była ta tabelka:) Teraz mi głupio. Sorrki, jednak dziękuje bardzo |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 9 |
|
|