Przesunięty przez: JarekDRAW 4 Wrzesień 2008, 05:38 |
BAAARDZO PROSZĘ O POMOC !!! PILNE!!! IMPORT CYRYLICY |
Autor |
Wiadomość |
PRO TEC CSS
Początkujący
|
Wysłany: 13 Sierpień 2008, 20:42 BAAARDZO PROSZĘ O POMOC !!! PILNE!!! IMPORT CYRYLICY
|
|
|
Ponownie witam wszystkich
Ponawiam post bo może jednak wśród tak licznego grona obecnych/zaglądających znajdzie się osoba która potrafi importować plik doc do programu CorelDraw
Muszę na jutro skończyć rysunek a od 3 dni próbuję na wszelkie sposoby wciągnąć plik worda do CR 11 . |
|
|
|
|
Joanna Suska
Praktyk jska
Pomogła: 16 razy Wiek: 47 Dołączyła: 12 Lip 2007 Posty: 92 Skąd: 3miasto
|
Wysłany: 13 Sierpień 2008, 20:48
|
|
|
Mozesz sprobowac ten dokument z Worda wydrukowac do pliku, potem sprobowac wlasnie ps'a wciagnac do Corela. Albo zrobic pdf-a i tego wciagnac... Albo w Adobe Acrobat pdf-a zapisac jako eps i wciagnac eps-a...
Moze podeslij plik z Worda - moze mi sie uda... ;)
joannasiejak@o2.pl |
|
|
|
|
wawel
Ekspert wawel
Pomógł: 261 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 2143 Skąd: podgorze
|
Wysłany: 13 Sierpień 2008, 21:06
|
|
|
Nie mam 11 ale wiem ze mozna bylo to ustawic tez w tej wersji. Wstaw moze plik txt na forum (jesli nie jest duzy) to moze sie uda bez obchodzenia tego przez druk do pliku...
albo sprobuj ustawic wlasciwe kodowanie i jezyk....:-)
pozdr. |
|
|
|
|
PRO TEC CSS
Początkujący
|
Wysłany: 13 Sierpień 2008, 21:24
|
|
|
nie wyskakuje mi okienko że mam wybrać typ kodowania , wciagałem txt i wychodziły znaki zapytania
wciągałem doc, odt, rtf, txt - i nic , pojedynczo - słowami, zamieniałem na jednakową czcionkę (Arial) , na język w windzie ,
PORAŻKA!!!!!!!
jeszcze trochę i exploduję !!!!!!! 3 dni od rana do wieczora - dodatkowo nikt ze znajomych nie pracuje na CORELU
może brakuje mi czcionki |
|
|
|
|
Joanna Suska
Praktyk jska
Pomogła: 16 razy Wiek: 47 Dołączyła: 12 Lip 2007 Posty: 92 Skąd: 3miasto
|
Wysłany: 13 Sierpień 2008, 21:31
|
|
|
wyslalam... sprawdz @ :) |
|
|
|
|
moskit
Praktyk
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 16 Maj 2007 Posty: 79 Skąd: Stargard Szczeciński
|
Wysłany: 19 Sierpień 2008, 08:07
|
|
|
Gdzieś czytałem kiedyś że można zaznaczyć całość skopiowac do schowka wkleić do notatnika skopiowac jeszcze raz i wkleić wtedy do Corela. Straci się formatowanie oczywiście wtedy. |
|
|
|
|
freeminder
Praktyk
|
Wysłany: 19 Sierpień 2008, 11:41
|
|
|
Nie za bardzo rozumiem Twojego problemu.
Obojętnie czy z Worda czy OO Writera tekst w cyrylicy można wstawić przez CTRL+C/CTRL+V. Ważne, żeby nie wklejać na pusty dokument, tylko do ramki tekstowej (najlepiej z ustawionym formatowaniem). Na pewno działa to w CD12 i X3. |
|
|
|
|
|