Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
dziwne wydruki
Autor Wiadomość
bulli23
Początkujący

Wysłany: 29 Kwiecień 2008, 22:44   dziwne wydruki

Mam pytanie. może ktoś będzie mi wstanie pomóc

Otóż jak drukuję projekt strony katalogu w corelu pod niektórym tekstami zamienionymi w krzywe i niektórymi obiektami na wydruku pojawiają się białe zasłaniające je paski lub kwadraciki kreski itp. zaznaczam ze tylko w niektórcyh miejscach bo strona np posiada symbol kodu paskowego złożonego z krzywych i jest on w wielu miejscach na stronie a tylko w niektórych wystpejują białe paski kreski czy cos tam. Dlaczego tak jest?? zaznaczam ze na ekranie podczas pracy wszystko jest ok. po zamianie na jpga i druku tez. a wydruk z corela zwalony. to nie wina drukarki ponieważ sprawdzal mi to tez znajomy u siebie i to samo.
projekt był niby robiony na jakis corelach wczesniej bo nie wiem ale ostatnio był aktualizowany w corelu 12 po czym zapisany do wersji corela 11 i tu dalej nad nim pracuje. znajomy i tak sprawdzał na 13 i to samo z wydrukami.

druga opcja jest troche inna poniewa z na jednej stronie znikają mi niektóre bitmapy na wydruku a wszytsko jest chyba ok są w cmyku itp. poprostu drukuje sie strona i brakuje zdjec niektorych produktów po eksporcie do jpga jest ok. czego to moze być wina/??

prosze o pomoc

uroczy 
Praktyk

Wysłany: 30 Kwiecień 2008, 06:58   

spróbuj w ustawianiach wydruku włączyć rasteryzuj stronę przed wydrukiem ustaw 400 dpi i zobacz. Mam tak samo jak drukuje próbki na niszowej drukarce laserowej która anie jest w stanie zinterpretować poprawnie aż tylu obiektów

bulli23
Początkujący

Wysłany: 30 Kwiecień 2008, 07:37   

dzięki będe zaraz próbował. ale z tego co piszesz to w drukarni powinno być ok??

drukuje się ok dzęki temu ustawienieu w wydruku - wielkie dzięki mam nadzieje ze w drukarni bedzie tez ok

uroczy 
Praktyk

Wysłany: 30 Kwiecień 2008, 10:10   

Spyta się jeszcze w drukarni spytać nie zaszkodzi :) a jak do drukarni jeździsz z projektem to zawsze można pogadać z technikiem :) może to ktoś z tego forum :) albo się czegoś dowiesz :)

Odpowiedz do tematu