Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Lustrzany gradient
Autor Wiadomość
bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 19 Październik 2012, 14:32   Lustrzany gradient

Szanowni fachowcy od wektorów,mam pytanie dotyczące gradienu,wczoraj walczyłem z tarczą i chocbym nogami sie nakrywał nie wychodzi mi,załączam dwa obrazki,jedna tarcza to wykonana poprostu w szopie,więc nie ma co się rozpisywać a druga w wektorach,no i tera ten moj problem za diabła nie moge nałożyć lustrzanego odbicia gradienu żeby uzyskać efekt "wygięcia",zatrzymałem sie na tym co widać na drugim zdjęciu i lipa,czy jest jakiś prosty sposob na to czy to droga przez męke?????
PS: mogę załączyc psd jak ktoś wie o co kaman,wektoru nie będe załączał bo to wynika chba jedno z drugiego

chezare 

Wysłany: 19 Październik 2012, 19:39   

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 19 Październik 2012, 20:19   

oooooo,no szacun,już myślałem że wiedza opiera się tylko na gadaniu,i teraz to ostatnie czyli wypukły obiekt ,a ja chce wklęsły ,kurcze nie wiem czy dobrze tłumacze ale to samo tylko w odwrotną strone czyli do środka :roll: oczywiście pajacyk kliknięty,

chezare 

Wysłany: 19 Październik 2012, 20:41   

Bidon ja jak na razie problemów ze zrozumieniem tekstu pisanego nie mam, tak mi się przynajmniej wydaje. Skoro ma być odwrotnie, to trzeba zmienić kąty :-)
To pod spodem 90, mniejsze -90.

-315 i -135.

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 19 Październik 2012, 20:51   

no i padam na kolana i wale łbem o posadzke szacun ,mógłbyś mi to co zrobiłes azaimportować do swf ,bo będe w tedy widził ,znaczy podejże co i jak ,oczywiście jeśli masz taką chęć ,z góry dziękuje,

chezare 

Wysłany: 19 Październik 2012, 21:10   

Bidon z tym swf to jak mówi Kiepski, przegłeś pałke.
Jutro zrobię ci ściągawkę bo możliwości w tym temacie jest sporo.

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 19 Październik 2012, 21:19   

:-( znaczy ja nie miałem w najmniejszym zamiarze cię obrazić,jesli tak to zrozumiałeś to pszepraszam :oops: poprostu ty używasz corela,a ja nie ,i nie mam jak podejrzeć tego co ty robisz ,a swf daje taką możliwośc i dlatego o to prosiłem,ale jesli uważasz że to brak szacunku to nie musisz yego robić ,.i tak pomogłeś ,naprawde przepraszam ,nie było to moją intencją cię obrażać :oops:

chezare 

Wysłany: 20 Październik 2012, 14:26   

Bidon czy ja wyglądam na obrażonego? :-) Uważam tylko, że używanie formatu służącego do zapisywania animacji w celu przechowania statycznego obrazu jest bez sensu. Oczywiście nie musisz się z tym zgadzać.
Obiecałem zrobić Ci ściągawkę to masz.
wypełnienie
Zastanawiam się po co Ci to wszystko jak nie używasz Corela?

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 20 Październik 2012, 14:40   

OOOOO,dziękóweczka :mrgreen: ,a na pytanie odpowiadam,ponieważ programy flashowe działają na podobnej zasadzie co corel,ja przeważnie przerzucam pliki graficznie pomiędzy programami,ale efekt jest nieraz niezadawalający,dlatego też szukałem odpowiedniego forum o grafice wektorowej ,ktory by mi przypasował i znalkazłem was :-P no i tak od tego czasu mieszam sobie na waszym forum :lol: ,oczywiscie interfejs jest inny ale zasady są własciwie takie same,oczywiscie pytanie brzmi ,no przeta są fora o wektorach we flash,i ja odpowiadam,no są ,tylko jak ktoś tam napisze tutorial to ty nie wiesz czy nie rozumiesz tego tutorialu bo nie skończyłes 5 fakultetów czy dlatego że ten tutorial jest poprostu debilny :-P

Odpowiedz do tematu