|
Problem z brakiem wypełnienia środka litery |
| Autor |
Wiadomość |
squier1
Początkujący

|
Wysłany: 9 Kwiecień 2013, 23:28 Problem z brakiem wypełnienia środka litery
|
|
|
Witajcie,
zaczynam przygodę z Corelem x5 i natrafiłem na (mam nadzieję) malutki problem. Otóż wykonałem obrysy liter "P" i "O". Problem pojawia się w momencie gdy chcę nadać środkom liter brak wypełnienia (by środek litery przybierał kolor tła, na którym ta litera się znajdzie). Tak więc w momencie nadania braku wypełnienia środkowemu obiektowi litery, przybiera on kolor litery (w moim przypadku czarny). Dodam, że wszystkie krzywe są pozamykane na węzłach. Dla wielu z Was ten problem to pewnie tak naprawdę żaden problem, ale nie mogę na obecnym etapie "corelowskiej" edukacji przeskoczyć tego problemu. Z góry dzięki wszystkim za wskazówki. Pozdrawiam
12.jpg
|
Pobierz Plik ściągnięto 193 raz(y) 9.88 KB |
|
|
|
|
 |
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 9 Kwiecień 2013, 23:43
|
|
|
| no jesli usuwasz wypełnienie srodka,obiektu wewnętrznego to będzie widać wypelnienie zewnętrzne,ja bym zaznaczył wszytko i kliknął Rozmieść-Połącz,i będzie gitarrka(wszystko w sensie literka plus obiekt wewnętzny) |
|
|
|
 |
restauro

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 575 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7700 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 10 Kwiecień 2013, 08:13
|
|
|
Dołącz plik w krzywych Prawdopodobnie będziesz musiał wyciąć te elementy opcją Przytnij .
Wpisz w wyszukiwarkę pomocy programu hasło " Przycinanie " |
|
|
|
 |
studio_l4
Początkujący

|
Wysłany: 10 Kwiecień 2013, 15:43
|
|
|
połącz wszystko i tyle
rozmieszczenie rozdziel wszystkie grupy i połącz |
|
|
|
 |
chezare

Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
|
|
|
 |
squier1
Początkujący

|
Wysłany: 10 Kwiecień 2013, 19:16
|
|
|
Witajcie ponownie,
dzięki wszystkim za rady,
tak jak pisaliście, zgrupowałem obiekty, następnie grupie nadałem brak wypełnienia, następnie ją rozdzieliłem i za pomocą inteligentnego wypełnienia nadałem kolor literze pozostawiając brak wypełnienia w wewnętrznych obiektach tych liter. Raz jeszcze dzięki wszystkim, pozdrawiam. |
|
|
|
 |
chezare

Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 10 Kwiecień 2013, 22:33
|
|
|
| Nie jestem pewny czy dobrze zrozumiałem, ale wygląda na to, że zrobiłeś najgorzej jak zrobić było można. |
|
|
|
 |
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 10 Kwiecień 2013, 22:37
|
|
|
| niom,ale grunt że się udało,tylko troche to skomplikowanie zrobił kolega,ja proponowałem żeby zrobił tak,ta czarna plama to powiedzmy literka O (w załączniku bardzo krotki filmik,ale chyba jasny) |
|
|
|
 |
squier1
Początkujący

|
Wysłany: 11 Kwiecień 2013, 06:38
|
|
|
Witajcie,
nie wiem, czy to najgorszy sposób:) ważne, że efekt jest taki, jaki chciałem mieć (załącznik). Pozdrawiam.
12.jpg
|
Pobierz Plik ściągnięto 201 raz(y) 5.55 KB |
|
|
|
|
 |
|
|