wizytówka |
Autor |
Wiadomość |
stary7777
Bywalec
|
Wysłany: 26 Luty 2016, 11:49 wizytówka
|
|
|
Witam! Chciałbym zrobić podobna wizytówkę, jednak nie wiem jak poradzic sobie z tymi pionowymi i poziomymi kreseczkami. Długa kreskę robiłem za pomoca linii z 2 punktów ale nie moge zmienic koloru. Poza tym chciałbym prosic może o link do tutoriala jak wykonac równo tekst i kreski na dole wizytówki ;)
Będe wdzięczny
Pozdrawiam
na forum.jpg
|
Pobierz Plik ściągnięto 211 raz(y) 53.43 KB |
|
|
|
|
|
restauro
Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 575 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7683 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 26 Luty 2016, 12:51
|
|
|
Rysujesz prostą Krzywymi Beziera .Na górnej belce ustalasz wymiary i grubość konturu , który następnie przekształcasz w obiekt . Jeśli chcesz aby kontur i późniejsze linie były przerywane wybierz Narzędzie : Kontur - Pióro Konturu .Zamianę w obiekt wykonujesz po ustaleniu pożądanych wymiarów.
http://corel.wodip.opole....ie_konturow.htm
http://corel.wodip.opole.pl/ |
|
|
|
|
restauro
Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 575 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7683 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 26 Luty 2016, 12:56
|
|
|
stary7777 napisał/a: | Długa kreskę robiłem za pomoca linii z 2 punktów ale nie moge zmienic koloru |
Nie możesz ponieważ to jest kontur .Konturowi można nadać kolor ,robisz to lewym klawiszem myszy ,ale bardziej w celu wyróżnienia od innych elementów projektu . |
|
|
|
|
chezare
Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 26 Luty 2016, 14:58
|
|
|
Pionowe i poziome kreski łatwo narysujesz kiedy wciśniesz przy rysowaniu klawisz Ctrl.
Kopię narysowanego obiektu (kreski) zrobisz zaznaczając ją i wciskając klawisz +, przy przeciąganiu kopii w inne miejsce też trzymaj wciśnięty klawisz Ctrl.
|
|
|
|
|
stary7777
Bywalec
|
Wysłany: 27 Luty 2016, 10:16 Goraca prośba - wizytówka
|
|
|
Słuchajcie, z wasza pomocą coś tam próbuję tworzyć. Cienki ze mnie grafik bo chyba umysłu artysty to nie mam ;). Załączam dwa swoje projekty logo ("wizytówka 2016" i 'własne logo" dla mojej firmy doradczej (działalność prawnicza). Zamieszczam też parę zdjęć z netu żeby pokazać Wam o co mi chodzi, tzn chciałbym uzyskać logo dość nowoczesne, myślę, że w barwach czerń, biel szarość. Czy logo mojego autorstwa są waszym zdaniem w miarę ok? jak ewentualnie zrobić inne tło pod imieniem i nazwiskiem (plik z wizytówką) lub zmieniać tło w zmienionych krzywymi czcionkach BP (drugi plik)?
co sądzicie?
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam!
BG_logo.jpg Inspiracja ;) |
Pobierz Plik ściągnięto 233 raz(y) 61.93 KB |
5.jpg Inspiracja ;) |
Pobierz Plik ściągnięto 190 raz(y) 114.48 KB |
LW-logo.jpg Inspiracja ;) |
Pobierz Plik ściągnięto 170 raz(y) 28.51 KB |
161699.jpeg Inspiracja ;) |
Pobierz Plik ściągnięto 230 raz(y) 86.33 KB |
logo 2 ver 12.0.cdr Moja praca |
Pobierz Plik ściągnięto 227 raz(y) 23.19 KB |
wizytówka projekt Bartek 2016.cdr Moja praca |
Pobierz Plik ściągnięto 227 raz(y) 22.79 KB |
LOGO WŁASNE.cdr Moja praca |
Pobierz Plik ściągnięto 236 raz(y) 20.64 KB |
|
|
|
|
|
Shame
Red Dot Corporation
Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 213 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Kwi 2012 Posty: 2565 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 27 Luty 2016, 18:16
|
|
|
No to od początku:
1 - wizytówkę wrzuciłeś z tekstem otwartym, zamiast w krzywych. Nie każdy z nas ma takie egzotyki jak Engrez Light albo Champagne&Limousines Bold, których użyłeś i zapewne nie ma zamiaru ich szukać i ściągać/instalować, żeby zobaczyć Twój projekt. Jeśli chcesz się czymś pochwalić to albo zamieniasz teksty na krzywe albo dajesz w PDF.
2 - logo pod nazwą LOGO WŁASNE możesz raczej porzucić. Podejrzewam, że było to pierwsze co zrobiłeś? Jest nieczytelne, i nie wiem czy to miało być "3" czy "B".
3 - logo 2 już lepsze, chociaż nieco trąci gotowcem z jakiegoś vectorstock-u. Nie mniej jednak jakoś pasuje. Postawiłbym na kolorystykę niebiesko-zieloną, jednak zrezygnował z granatowego (nie pasuje) i użył szarego na środek (jakoś kojarzy mi się z szarą strefą, w której radca pomaga poruszać się klientowi, hihi):
4 - Pytanie, czy asymetria była zamierzona? Ma jakiś głębszy sens?
Logo - jeśli nie wynika inaczej z samego projektu - powinno być możliwie symetryczne, czy to osią czy punktem. Z konstrukcji Twojego logo wnioskuję, że część niebieska i zielona miały być takie same.
Wizytówki niestety nie zobaczyłem więc nie mam zdania. Może jak wrzucisz screen albo PDF. |
|
|
|
|
|