Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem ze znikającymi ikonkami narzędzi w corelu draw...
Autor Wiadomość
Lu_C 
Początkujący

Wysłany: 10 Czerwiec 2009, 09:55   Problem ze znikającymi ikonkami narzędzi w corelu draw...

Witam, nie wiem jak to opisać, ściągnęłam w pracy triala corela 12 zainstalowałam i po 2-3 dniach "zepsuł" mi się widok pasków narzędzi, a mianowicie:

poznikały mi ikonki - np. nie widać ikonki zamykania i minimalizowania okna, nie ma też w menadżerze obiektów niektórych ikonek (nowa warstwa itp), nie ma tez ikonek w innych grupach narzędzi jak kształtowanie transformacja - są tylko puste miejsca po nich lub jakieś szare pola albo paski i kiedy intuicyjnie klikam w miejsca gdzie dane ikonki powinny się znajdować oczywiście "wirtualnie tam są" i działają ale ich nie widać... to bardzo dziwne nigdy jeszcze się z czymś takim nie spotkałam,
kiedy odinstalowałam 12 i zainstalowałam triala 13 i historia się powtórzyła, po 2-3 dniach widok się zepsuł... wiem nie mam wirusów bo był robiony format i stawiany nowy xp... czy to wina złych sterowników może do grafiki?? czy jakiś błędy w konfiguracji windowsa? pozostałe programy działają bez zarzutów...

Załączam wycinek ze print screena
Bardzo proszę o pomoc.

znikające ikonki.jpg
print screen - znikajace ikonki w corelu
Pobierz Plik ściągnięto 334 raz(y) 54.15 KB

Lu_C 
Początkujący

Wysłany: 10 Czerwiec 2009, 12:53   

Chciałam dodać że z corelem pracuję wiele już lat i jeszcze czegoś takiego nie widziałam... nikt nie ma żadnego pomysłu?? czyżby to był odosobniony przypadek? heh..

100mek 
Początkujący

Wysłany: 30 Marzec 2010, 14:48   

Witam.

Chciałbym odświeżyć temat. Nadmienię, że u mnie dotyczy to pakietu Corel'a X3 i występuje nie tylko w CorelDraw, ale także Corelu Photo-Pait. W załączniku zrzut ekranu. Uruchomienie z F8 nie pomogło, funkcja "napraw" w instalatorze również nic nie dała. System to WinXP 32bit.

Pozdrawiam
Tomek

problem_corel.jpg
Zrzut ekranu z problemem
Pobierz Plik ściągnięto 291 raz(y) 138.23 KB

s-p-i-n 

Wysłany: 30 Marzec 2010, 14:57   

Wcisnij backspace moze pomoze choc nie gwarantuje.

100mek 
Początkujący

Wysłany: 30 Marzec 2010, 15:09   

Dzięki za szybką podpowiedz, ale po naciśnięciu Backspace, jedyny efekt to dźwięk z głośniczka :-/

skowroma 
Praktyk
corel9

Wysłany: 31 Marzec 2010, 17:34   

Witam
Spróbujcie odpalić Corela z włączonym klawiszem F8 to przywraca ustawienia fabryczne
Pozdrawiam

s-p-i-n 

Wysłany: 31 Marzec 2010, 17:39   

skowroma napisał/a:
Witam
Spróbujcie odpalić Corela z włączonym klawiszem F8 to przywraca ustawienia fabryczne
Pozdrawiam
przeciez 100mek napisał że F8 nie pomogło.

lechnik
Doradca

Wysłany: 1 Kwiecień 2010, 13:48   

jest to problem z wiązany z ustawieniami windowsa - umnie pomogło zmiana ustawień ekranu a dokładnie kompozycji z "klasyczny windows" na windows xp"

Odpowiedz do tematu