|
Problem z Corelem brak podglądu na wszystkich stronach dok. |
| Autor |
Wiadomość |
Kasia_G
Początkujący Kasia

|
Wysłany: 13 Wrzesień 2010, 10:12 Problem z Corelem brak podglądu na wszystkich stronach dok.
|
|
|
| Zainstalowałam nową wersję Corela graphics suite x4, mam dokument kilku stronicowy, jednak robiąc cokolwiek poza obszarem strony, widzę to tylko na danej stronie, domyślam się, że mam coś w ustawieniach nie tak, ale nie mogą tego znaleźć, proszę o pomoc. |
|
|
|
 |
miszcz301
Profesjonalista

Wersja CorelDRAW: 9
Pomógł: 47 razy Wiek: 39 Dołączył: 14 Kwi 2010 Posty: 457 Skąd: gorzów
|
Wysłany: 13 Wrzesień 2010, 11:52 Re: Problem z Corelem brak podglądu na wszystkich stronach d
|
|
|
| Kasia_G napisał/a: | | jednak robiąc cokolwiek poza obszarem strony, widzę to tylko na danej stronie |
robiąc cokolwiek poza obszarem strony, widzisz to na pojedynczej stronie czy może na wszystkich ? |
|
|
|
 |
Kasia_G
Początkujący Kasia

|
Wysłany: 13 Wrzesień 2010, 13:46
|
|
|
| widzę to tylko na bieżącej stronie, a chciałaby na wszystkich |
|
|
|
 |
michw [Usunięty]
|
Wysłany: 13 Wrzesień 2010, 14:20
|
|
|
| Otwórz Narzędzia - Menadzer obiektów i sprawdź gdzie się znajdują elemeny, które są po za obszarem strony? Na pulpicie czy na którejś z warstw? Soprawdź również, czy warstwa Pulpit jest widoczna - czyli oczko przy pulpicie w menadżeże jest otwarte, czy zamkniete? |
|
|
|
 |
Kasia_G
Początkujący Kasia

|
Wysłany: 13 Wrzesień 2010, 14:42
|
|
|
| zajrzałam do menedżera i faktycznie dokumenty są na danej stronie a nie na głównej, tylko wcześniej cokolwiek pisałam od razu pojawiało się na stronie głównej. W menedżerze str. główna jest na samym dole, a chyba powinna być na górze? |
|
|
|
 |
michw [Usunięty]
|
Wysłany: 13 Wrzesień 2010, 14:59
|
|
|
W mnie wygląda to tak: Plik w załączniku. Strona główna jest i powinna być na dole. Podświetlona warstwa (kolor czerwony) oznacza na której będziesz pisała - niezależne czy na stronie czy po za nią. Kliknij pulpit tak aby był podświetlony na czerwona. Wtedy powinno być dobrze. To co piszesz po za stroną będzie na pulpicie, a to co robisz w obrębie strony, będzie na danej stronie.
Bez nazwy.png
|
Pobierz Plik ściągnięto 203 raz(y) 22.47 KB |
|
|
|
|
 |
Kasia_G
Początkujący Kasia

|
Wysłany: 13 Wrzesień 2010, 15:11
|
|
|
| Pomogło, wielkie dzięki, tylko cały czas mnie zastanawia dlaczego wcześniej cokolwiek robiłam poza obszarem od razu pojawiało się na pulpicie. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
michw [Usunięty]
|
Wysłany: 13 Wrzesień 2010, 15:19
|
|
|
A tego to chyba sam Corel nie wie... Różnie bywa z Corel i też tego nie rozgryzłem do końca... |
|
|
|
 |
|
|