Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Łorkstejszyn
Autor Wiadomość
Shame 
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
  Wysłany: 19 Czerwiec 2013, 06:39   Łorkstejszyn

Powitać! Najlepszego!

Tak sobie pomyślałem, że często ludzie piszą jaki mają sprzęt, na czym pracują itp., a z ciekawości może sobie te cuda pokażemy? Einstein powiedział, że "Jeżeli za­bałaga­nione biur­ko jest oz­naką za­bałaga­nione­go umysłu, oz­naką cze­go jest pus­te biur­ko?". Ale to tylko powiedzenie, więc się tak nie przejmujcie. Może ktoś ma w głowie "pozytywny bajzel" ale po prostu nie lubi siedzieć w chlewie? :-P W końcu guru Terry Pratchett powiedział "W każdym nor­malnym człowieku tkwi sza­leniec i próbu­je się wy­dos­tać na zewnątrz. [...] Nikt szyb­ciej nie wpa­da w obłęd niż oso­ba całko­wicie normalna."

Żeby było raźnie, ja zacznę. Na potrzeby zdjęcia przyjechałem wcześniej do roboty i posprzątałem :mrgreen:

tegraf 
Ekspert
tegraf

Wysłany: 19 Czerwiec 2013, 08:15   

Ładne łorkstejszyn. Co jest wyświetlane na drugim monitorze? Dlaczego oba są w proporcjach 4:3? Czy na tej kartce na biurku (na lewo od klawiatury) jest lista logów do zrobienia na dzisiaj :-) ?

Shame 
Red Dot Corporation

Wysłany: 19 Czerwiec 2013, 09:08   

Ile pytań!? :shock: Hehe, Dzięki. Co do samego sprzętu to jak zacząłem pracę to już tak było - ja mogę sobie co najwyżej segregatory poprzestawiać. Monitory to (lewy) roboczy QUATO (z tego co wiem wart kilka tysięcy - monitor "dla grafików"). Po prawej byleco od LG, żebym miał klienta pocztowego otwartego cały czas oraz do innych, nie związanych bezpośrednio z grafiką rzeczy. Zresztą, nawet na focie widać różnicę w kolorach, hu? ;-) Myszka, niby "dla graczy" od SteelSeries, model IKARI 5 przycisków + przełącznik rozdzielczości on-the-fly, klawa od RAPOO (aluminiowa, pełna, płaska, bezprzewodowe cudo).

(na lewo od klawiatury leży lista logów do zrobienia na wczoraj :mrgreen: )

Shame 
Red Dot Corporation

Wysłany: 22 Czerwiec 2013, 02:20   

Hej no, ludziska! Czemu nikt nie pokusił się o pokazanie swojego teatru zmagań z projektami dostarczonymi w WORDzie (zdarzyło mi się), katalogami do druku, który klient chce odebrać za 3 dni (też się zdarzyło), materiałami reklamowymi, co do których masz podać termin realizacji, ale nie dostałeś nawet jeszcze tekstu (zbyt często się zdarza :-x )? Nie wstydźcie się! Każdy ma teraz srajfona, który myje, goli, pier...li, pierze, krawaty wiąże i przerywa ciążę i na bank robi foty, więc trzaśnijcie jedną i wrzućcie! Ludziska sypią w siebie tutaj argumentami, które gdyby przenieść to do "face-2-face", oznaczałyby wywracane stoły i tulipany z butelek, a nie chcą pokazać, gdzie i jak pracują. Ja na przykład jestem bardzo ciekaw. Nie chcę niczyich fotek paszportowych, danych teleadresowych itp. bo na co to komu? Ale miejsce, w którym spędza się minimum 8h dziennie, które jest źródłem, środkiem i rozwiązaniem wielu problemów, o których na tym forum pisaliście... To już inna broszka ;-) Ja wiem, że głównym błogosławieństwem Internetu jest anonimowość, prawdziwy facies nulla, ale wydaje mi się, że przez ponad rok, trochę się zżyłem z Wami i wiele nauczyłem. Dlatego chciałem Was lepiej poznać. Stąd ta akcja. No ni. Nikogo nie zmuszam.

Pozdrawiam.

chezare 

Wysłany: 23 Czerwiec 2013, 00:51   

Ja niestety mam szajsunga, który ma tylko w telefonie, telefon.
Jest na tym forum paru gości, którzy obstawieni są najnowszymi wynalazkami, tak że ich za nich nie widać i ciągle zadają dziwne pytania :-)
Moją ulubioną zabawką jest Intuos, nie widzę podobnej zabawki na Twoim biurku :-)

restauro 

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Wysłany: 23 Czerwiec 2013, 07:34   

chezare napisał/a:
Moją ulubioną zabawką jest Intuos

Gdybyś chciał porównać z najnowszym może być przydatny poniższy link .Znalazłem go w ramach porównywania możliwości ostatnich wersji .
http://pl.paweltkaczyk.co...nia-z-uzywania/

chezare 

Wysłany: 23 Czerwiec 2013, 09:54   

Gdybym chciał sobie jakąś wyrwę w psychice zrobić, to bym porównał :-)
Wiem jedno, bez tabletu komputerowe rysowanie jest męczarnią.

restauro 

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Wysłany: 23 Czerwiec 2013, 10:50   

chezare napisał/a:
bez tabletu komputerowe rysowanie jest męczarnią

Zgadzam się z Tobą w zupełności jako że od jakiegoś czasu to przerabiam .
Zastanawiałem się nawet nad ofertą kolegi z forum odnośnie 4 ,problem tylko z tym ze nie lubię kabli . Bambo za mały 5 trochę droga . :cry:

Artur Miernik 

Wysłany: 13 Październik 2013, 06:42   

Zupełnie nie wiem, czemu nikt nie podjął za Shamem tematu prezentacji swojego miejsca pracy.

Postanowiłem przełamać opory forumowiczów. Przecież to takie ważne — jak optymalne ułożenie przedmiotów może zapewnić twórcy komfort kreowania.

Oto pracownia. Zaplanowany w najdrobniejszym szczególe twórczy nieład.
Całość zorganizowano zgodnie z wytycznymi UE oraz z zasadami feng-shui.
Dodatkowo, pomieszczenie jest zabezpieczone odpromiennikami przeciwko żyłom wodnym.

A oto i graphics station. Obudowa semi-open.
Proszę zwrócić uwagę na nienachalny design.
W tle śmiga Corel 2.0.

Graphics station podczas renderingu gradientów z przezroczystościami w Corel 2.0.

Dodatkowy monitor to dziś podstawa każdego art directora i businessmana.
Optymalna organizacja pulpitu gwarancją sukcesu.

chezare 

Wysłany: 13 Październik 2013, 07:25   

Nie wiem jak inni? Ja po prostu nie bardzo mam się czym pochwalić. Pracownia w budynku pamiętającym I wojnę, sprzęt trochę młodszy, ale niedużo i sterty papierów, które musiałbym przekładać w inne miejsce żeby coś sfotografować :-)

Artur Miernik 

Wysłany: 13 Październik 2013, 07:31   

Czarku, pozwól, że Cię naprowadzę. Czy znanym Ci jest pojęcie ironii?

chezare 

Wysłany: 13 Październik 2013, 07:32   

Oczywiście, ja się z tym nawet chyba urodziłem :-)

Shame 
Red Dot Corporation

Wysłany: 13 Październik 2013, 19:38   

No pięknie, Arturze! Klapsuję bardzo. Wreszcie ktoś zdecydował się pozwolić nam zajrzeć do własnej głowy ;-) Bo czymże jest stan miejsca pracy, jak nie odzwierciedleniem charakteru i temperamentu? :-) Jeśli miałbym coś powiedzieć o Twoim miejscu pracy, to pozwoliłbym sobie na zwrócenie uwagi na 3 elementy: sztaluga - chociaż w tym momencie z czystym płótnem - jak rozumiem, będziemy mogli podziwiać arcydzieła, które wyszły spod Twojej reki? Drugie - czy w tle po lewej znajduje się - chociaż ekspertem nie jestem - najnowszej generacji, 100 calowy super-full-HD LED AmoLight z kontrastem srylion:1 i odświeżaniem pół Hz, wspaniały telewizor HELIOS? I ostatnie - domowa drabka... Nie bardzo wiem, czy ośmielę się spytać "po co?" :mrgreen:

takietam 
Fachowiec

Wersja CorelDRAW: 9, x5
Wysłany: 13 Październik 2013, 20:11   

Sztalugę rozumiem, monitor lampowy typu Helios też, drabina w tak zagospodarowanym pokoju też się może przydać... Ale czy ja dobrze widzę, że tam na fotelu leży piecyk gazowy???

Artur Miernik 

Wysłany: 13 Październik 2013, 22:40   

Po pierwsze, to nie jest pokój tylko Conceptuary Atelier of Design. Przecież widać.

Po drugie, pominęliście Panowie, w swoich obserwacjach moją prasę do nadruków na gorąco, z której szczególnie jestem dumny i oczekuję za nią pochwał.

Galerię arcydzieł kuńceptu umieściłem w tym wątku.

Piecyk? Oj, to nic takiego. Po prostu rezerwowy system zasilania dla graphics station. Na ruski gaz.

Drabina służy poszerzaniu horyzontu twórczego:
Gdy stanę na stole — spojrzę na Opole,
gdy stoję na drabinie — patrzę na Gdynię.

Właśnie tak to działa.

Poza tym, wszystko co napisaliście jest prawdą.

Odpowiedz do tematu