Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
corel videostudio 2019 pliki
Autor Wiadomość
Zbyszek_K
Początkujący


Dołączył: 13 Paź 2019
Posty: 8
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 13 Październik 2019, 19:29   corel videostudio 2019 pliki

Witam serdecznie. Pobrałem z oficjalnej strony corela progam corel VideoStudio 2019. Na próbę wersje trial . Chciałbym zakupić pełną wersje ale jest problem. Przy próbie wrzucenia do programu jakiegokolwiek pliku wyskakuje komunikat że nie można dodać bo zły format itd. W załączniku wysyłam zrzuty ekranu. nie ważne czy to zdjęcie jpg czy film mp4 czy avi nic nie można zrobić. Bardzo proszę o pomoc i szybką odpowiedz.

Prezentacja3.jpg
Pobierz Plik ściągnięto 70 raz(y) 142.6 KB

Prezentacja1.jpg
Pobierz Plik ściągnięto 73 raz(y) 140.76 KB

 
 
restauro 



Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 556 razy
Dołączył: 25 Lis 2009
Posty: 7179
Skąd: Gdynia
Wysłany: 13 Październik 2019, 20:00   

Nie bawię się obróbką filmów , ale może system odczytuje plik MP4 jako plik audio ?
Zmień rozszerzenie na MPEG-4 ,może zaskoczy ?

W poradniku radzą ,żeby zaimportować media do biblioteki
https://www.youtube.com/w...1&v=A7DMKXUBMGU
 
 
Zbyszek_K
Początkujący


Dołączył: 13 Paź 2019
Posty: 8
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 13 Październik 2019, 20:06   

restauro napisał/a:
Nie bawię się obróbką filmów , ale może system odczytuje plik MP4 jako plik audio ?
Zmień rozszerzenie na MPEG-4 ,może zaskoczy ?


komputer odtwarza wszystko normalnie a tu nawet zdjęcia w jpg nie da się wrzucić to wygląda tak jak by program nie widział żadnych sterowników w kompie. Do biblioteki też próbowałem . i to samo . Z tego co wyczytałem wersja ultimate ma w sobie sterowniki do formatów plików. A trial odczytuje z systemu.
Pliki które są w zestawie programu też mają rozszerzenie mp4 i działają normalnie ale jest to plik MPEG_4

Prezentacja4.jpg
Pobierz Plik ściągnięto 55 raz(y) 125.53 KB

Ostatnio zmieniony przez Zbyszek_K 13 Październik 2019, 20:25, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
restauro 



Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 556 razy
Dołączył: 25 Lis 2009
Posty: 7179
Skąd: Gdynia
Wysłany: 13 Październik 2019, 20:12   

Możliwe , że pliki można dodawać tylko z biblioteki ,w normalnym programie graficznym wystarczy wskazać miejsce ,w instrukcji tego programu sugerują ,żeby utworzyć nowy folder . Przynajmniej tak to rozumiem .
 
 
restauro 



Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 556 razy
Dołączył: 25 Lis 2009
Posty: 7179
Skąd: Gdynia
Wysłany: 13 Październik 2019, 20:15   

Poradniki , przewodnik po VideoStudio


https://www.videostudiopro.com/en/learn/how-to/
 
 
restauro 



Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 556 razy
Dołączył: 25 Lis 2009
Posty: 7179
Skąd: Gdynia
Wysłany: 13 Październik 2019, 20:24   

Nie mam takiego pliku , wiec trudno mi nawet przetestwać .
Masz wersję PRO czy Ultimate ?
 
 
Zbyszek_K
Początkujący


Dołączył: 13 Paź 2019
Posty: 8
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 13 Październik 2019, 20:30   

restauro napisał/a:
Nie mam takiego pliku , wiec trudno mi nawet przetestwać .
Masz wersję PRO czy Ultimate ?


Ale ja próbowałem dodać najpierw do biblioteki i też się nie da. na razie to jest trial od zakupu zależy czy będzie pro czy ultimate
 
 
restauro 



Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 556 razy
Dołączył: 25 Lis 2009
Posty: 7179
Skąd: Gdynia
Wysłany: 13 Październik 2019, 20:37   

Widzę na stronie,że można również wybrać wersję TRIAL

wersja.jpg
Pobierz Plik ściągnięto 78 raz(y) 271.61 KB

 
 
Zbyszek_K
Początkujący


Dołączył: 13 Paź 2019
Posty: 8
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 13 Październik 2019, 20:40   

restauro napisał/a:
Widzę na stronie,że można również wybrać wersję TRIAL


Właśnie to mam pobrane
 
 
restauro 



Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 556 razy
Dołączył: 25 Lis 2009
Posty: 7179
Skąd: Gdynia
Wysłany: 13 Październik 2019, 20:43   

Znalazłem blog z opisem programu ,może tam zapytaj .
https://blog.graficzne.pl/corel-videostudio-2019-juz-jest/
 
 
Zbyszek_K
Początkujący


Dołączył: 13 Paź 2019
Posty: 8
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 13 Październik 2019, 20:43   

Da się tylko wrzucić muzykę mp3 . natomiast żadnych zdjęć jpg czy filmów MPEG-4 czy Avi a to są najpopularniejsze formaty
 
 
Zbyszek_K
Początkujący


Dołączył: 13 Paź 2019
Posty: 8
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 13 Październik 2019, 20:49   

restauro napisał/a:
Znalazłem blog z opisem programu ,może tam zapytaj .
https://blog.graficzne.pl/corel-videostudio-2019-juz-jest/


Nie wiem gdzie tam można zadać pytanie. Chyba jestem trochę po tyłach :cry
 
 
restauro 



Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 556 razy
Dołączył: 25 Lis 2009
Posty: 7179
Skąd: Gdynia
Wysłany: 13 Październik 2019, 20:51   

Mam znajomego , który bawi się w montażem filmów ,jeśli nie znajdziesz odpowiedzi zapytam czy wie jaka może być przyczyna Twojego problemu.
 
 
restauro 



Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 556 razy
Dołączył: 25 Lis 2009
Posty: 7179
Skąd: Gdynia
Wysłany: 13 Październik 2019, 20:53   

Zbyszek_K napisał/a:
Nie wiem gdzie tam można zadać pytanie

Na dole strony jest opcja " Zostaw komentarz "
 
 
Zbyszek_K
Początkujący


Dołączył: 13 Paź 2019
Posty: 8
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 13 Październik 2019, 21:06   

Tu chyba jest jakiś poważniejszy problem. Właśnie coś sprawdziłem . Pliki z dysku C systemowego wchodzą bez problemu . Natomiast program nie widzi rozszerzeń tych samych plików z dysku D. Inny program do konwertowania w ogóle nie widzi plików na D. Mój komputer składa się z dysku ssd partycja systemowa i dysku hdd dysk D
 
 
restauro 



Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 556 razy
Dołączył: 25 Lis 2009
Posty: 7179
Skąd: Gdynia
Wysłany: 14 Październik 2019, 08:28   

Jeśli masz takie podejrzenie , przenieś kilka plików z dysku HDD na pulpit , odłącz dodatkowy dysk i sprawdź czy coś się zmieni.
 
 
Zbyszek_K
Początkujący


Dołączył: 13 Paź 2019
Posty: 8
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 14 Październik 2019, 17:24   

restauro napisał/a:
Jeśli masz takie podejrzenie , przenieś kilka plików z dysku HDD na pulpit , odłącz dodatkowy dysk i sprawdź czy coś się zmieni.

To nówka comp może coś namotałem nie cierpię windows 10 . Przywrócę do ustawień fabrycznych . I sprawdzę
 
 
restauro 



Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 556 razy
Dołączył: 25 Lis 2009
Posty: 7179
Skąd: Gdynia
Wysłany: 14 Październik 2019, 17:43   

Napisz więcej o komputerze .
Z ustawieniami fabrycznymi bym się wstrzymał . Odłączenie dysku jest szybsze i bezpieczniejsze (wyjęcie dwóch wtyczek lub wysunięcie dysku ,jeśli to laptop) .
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
         
Strona wygenerowana w 1.12 sekundy. Zapytań do SQL: 14