no tak tylko tutaj sa powstawiane jakies punkty swietle i one po rozmyciu daja jakby poswiate wokol kazdego, a samym filtrem nie da sie chyba tego zrobic
sprawdziłem filtry w corelu - źle działają wszystkie blury - zadany efekt bezproblemowoo uzyskałem w photoshopie, natomiast w corelu wtopiło się jedynie w tło. Nie wiem jak w photopaincie bo w nim nie pracuję...
Wersja CorelDRAW: X6 Pomógł: 58 razy Wiek: 59 Dołączył: 15 Mar 2006 Posty: 607 Skąd: Opole
Wysłany: 31 Marzec 2007, 16:59
A ja zaproponuję cały efekt w Corelu, bez używania Photoshopów i innych takich. Postanowiłem to zrobić w formie tutoriala, dlatego podaje odnośnik do całego opisu:
http://rzimek.wodip.opole...lny/napis2.html
Uważam, że efekt jest całkiem zadawalający.
Witam!
Efekt jest bajerancki, jednak mam problemy. Mianowicie nie mogę zrobić metamorfozy do rozbłysków. Zaznaczam dwa rozbłyski ale niestety przyciski metamorfozy są nieaktywne :/ Nie wiem więc jak zrobić metamorfozę. Dla samych "żarówek" zrobiłem metamorfozę i umieściłem na literce. Jednak nie mogę zrobić efektu literki tak żeby przypominała rurkę gdyż Rozmieszczenie->Rozłącz jest również nieaktywne. Więc jestem w kropce ehhhh. HELP
próbowałem zrobić wg Twojego tutoriala, ale mam problem.
Rozbłyski wychodzą super, piszę literę N daję gruby kontur.
zaznaczam metamorfozę i wskazuję ścieżkę. I tu pojawia się problem bo litery nie układają się po środku tak jak w opisie, tylko układają się po obu stronach ścieżki
Wersja CorelDRAW: X6 Pomógł: 58 razy Wiek: 59 Dołączył: 15 Mar 2006 Posty: 607 Skąd: Opole
Wysłany: 7 Wrzesień 2010, 10:30
I tutaj się nie zgodzę z Tobą do końca. Odstępy pomiędzy rozbłyskami nie są identyczne. Siłą rzeczy nie mogą być identyczne - bo długości boków nie są swoją wielokrotnością. Różnice jednak w odległościach pomiędzy rozbłyskami są na tyle małe, że niezauważalne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Strona wygenerowana w 0.11 sekundy. Zapytań do SQL: 11