|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
Logo dla TE Solutions |
Autor |
Wiadomość |
Shame
Red Dot Corporation
Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 213 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Kwi 2012 Posty: 2565 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 17 Czerwiec 2013, 10:53 Logo dla TE Solutions
|
|
|
Brief:
Cytat: | Nasza firma głównie zajmuje się inżynierią oraz doradztwem technicznym. Jesteśmy znani i kojarzeni z wdrażaniu technologii kosmicznych i realizacji skomplikowanych projektów inżynierskich. Chcemy być postrzegani jako lider na rynku usług analiz technicznych, projektów inżynierskich ( analizy wytrzymałościowe, cieplne, kriogenika, technologie kosmiczne). [...] Zależy nam na tym aby logo było przede wszystkim nowoczesne i kojarzyło się z techniką, inżynierią, analizami numerycznymi. |
Na fali ostatnich dywagacji na temat złotej spirali postanowiłem dla relaksu machnąć coś "dosadnego" Efekty poniżej.
Tak swoją drogą, to mam pytanie do wszystkich naszych speców od kolorów, profili, eksportu itp. Otóż żeby mieć screen taki, jaki widać powyżej, musiałem zrobić screenshota, bo: próby zapisywania tego jako JPG na wszelkie sposoby - zapisz mapę bitową jako... oraz eksport; z Corela, z PDF'a, z PhotoShop'a; z dołączeniem profilu oraz bez niego - wszystkie dawały rewelacyjny efekt, ale tylko na moim monitorze! Jak zuploadowałem do neta (na portal konkursowy i na imageshack) to kolory poszły w diabły (ten najważniejszy kolor sygnetu). Porównanie poniżej (ten dolny, ciemniejszy był docelowy, został zamieniony na to jaskrawe coś na górze):
Ktoś wie WTF? Zresztą nieistotne, zbyt dużo zmiennych w równaniu Nie rozwódźmy się tutaj. W takim razie potraktujemy to ciekawostkę - kolejnę - jak można sobie zjebać projekt, wizualizację, jak się go nie sprawdzi 10 razy |
|
|
|
|
gogman
Ekspert
Pomógł: 6 razy Wiek: 45 Dołączył: 21 Paź 2011 Posty: 512 Skąd: Chojnice
|
Wysłany: 17 Czerwiec 2013, 13:35
|
|
|
Shame, rockmana w sygnecie widzę, albo głowę sajana czwartego poziomu z Dragon Balla (właśnie nabiera mocy)
Przez przypadek całkiem fajny sygnet wyszedł, jednak pod tematykę, którą opisałem wyżej. ;)
Pozdro |
|
|
|
|
Firmaś
Bywalec
Wersja CorelDRAW: X5
|
Wysłany: 18 Czerwiec 2013, 21:20
|
|
|
Fajnie to wygląda, takie prezentowanie wizytówek czy innych materiałów reklamowych na wizualizacji jak powyżej. Czy są gdzieś płatne lub darmowe szablony dostępne w dobrej jakości? Czy ktoś zna dobre źródła?
Jeśli chodzi o Corela to nie nadaje się do grafiki internetowej, zawsze coś uszczknie w kolorach z projektu po wygenerowaniu do jpg, png itp. Też zawsze stosuję screenshota. |
Ostatnio zmieniony przez Firmaś 13 Sierpień 2013, 13:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
tegraf
Ekspert tegraf
Pomógł: 74 razy Dołączył: 21 Mar 2011 Posty: 1954 Skąd: Zielona Góra
|
|
|
|
|
restauro
Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 574 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7680 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 19 Czerwiec 2013, 16:09
|
|
|
Tegraf
Ostatnia wersja ma największy potencjał .Trzeba tylko to ładnie i skutecznie uzasadnić . |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.12 sekundy. Zapytań do SQL: 12 |
|
|