CorelDRAW \ X6.4 16.4.0.1280 SP4 spolszczenie |
Autor |
Wiadomość |
kropka0409
Początkujący

|
Wysłany: 3 Luty 2014, 23:22 CorelDRAW \ X6.4 16.4.0.1280 SP4 spolszczenie
|
|
|
Witam potrzebuje spolszczenia do corela z tej wersji. kopiuje plik z 16.1 ale jak nacisnę po podmianie w coreluu "narzędzia i opcje to pojawia się błąd |
|
|
|
 |
Cysorz

Pomógł: 207 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3143 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 4 Luty 2014, 00:33
|
|
|
Gdzie kupiłeś ten pakiet? Znaczy w jakiej firmie? |
|
|
|
 |
kropka0409
Początkujący

|
Wysłany: 4 Luty 2014, 12:41
|
|
|
przez internet, ang był tańszy. nie będę podawał informacji o firmie |
|
|
|
 |
Shame
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 213 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Kwi 2012 Posty: 2565 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 4 Luty 2014, 15:08
|
|
|
Z tego co wiem, nie da się doinstalować paczki z językiem. Jeśli nie masz do wyboru języka podczas instalacji
a po instalacji nie masz go tutaj
to nie da rady.
Myślę, że to po prostu tak jest - Corel tak zdecydował i niewiele można na to poradzić (chyba, że ktoś prześle ci pliki z dokładnie takiej samej wersji jak ty masz, to może podmiana zadziała).
Chociaż trzeba wziąć pod uwagę, że licencja jest na określoną wersję - w tym przypadku angielską - i jakieś zmiany oznaczają złamanie prawa, bo są niezgodne z licencją (mówię jak Bogusia ). |
|
|
|
 |
kropka0409
Początkujący

|
Wysłany: 4 Luty 2014, 15:59
|
|
|
nie mam wyboru polskiej wersji :( może ktoś ma paczkę z tym językiem ? nie umiem pracować po ang. |
|
|
|
 |
Shame
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 213 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Kwi 2012 Posty: 2565 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 4 Luty 2014, 23:43
|
|
|
Nie ma paczek językowych do Corela. Po prostu nie ma. To jak z Windowsem - w wersji Pro bez problemu zmieniasz język, w wersji Home nie masz takiej możliwości choćbyś nie wiem co robił. W Corelu jest tak, że skoro kupiłeś wersję powiedzmy Europa Zachodnia, to nie ma polskiego. Ten jest w wersji Europa Środkowa (czyli wszystko na prawo od Odry). Niby można samemu zmienić pliki języka bo są w formacie "otwieralnym"(HTML i XML), ale albo musiałbyś to robić sam, albo od kogoś dostać. Hmm... A może po prostu się by to pojawiło, jakbyś wgrał do C:\Program Files\Corel\CorelDRAW Graphics Suite X6\Languages cały katalog PL - tylko od kogoś musiałbyś go dostać. Teoretycznie, powinno się potem pojawić na liście do wyboru, lub - w ostateczności - zagrać zawartość katalogu EN polskimi plikami. Ale wersja musiałaby być identyczna, co do buildu |
|
|
|
 |
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 5 Luty 2014, 00:03
|
|
|
nie,nie ,nie ,był taki temat jak jeszcze była Bogumiła.M za język w draw odpowiada C:\Program Files\Corel\CorelDRAW Graphics Suite X6\Languages\pl\Programs, nie cały katalog,no ale dalej sie nie będe rozwijał bo i ja i Bogusia dostaliśmy w tedy opiernicz,więc trza pomyśleć i radzić se samemu ,zresztą jak ktos uparty jest to te posty gdzieś są na forum |
|
|
|
 |
Artur Miernik

Pomógł: 49 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Lip 2010 Posty: 1608 Skąd: Starachowice
|
Wysłany: 5 Luty 2014, 01:59
|
|
|
Trochę… bzdury. Trzeba, tak:
1) Mieć własnego/legalnego Corela, albo przynajmniej licencję z własnym numerem,
2) Jeśli nam się instalacja nie ostała, ale mamy serial, to ściągamy triala i rozpakowujemy go (czyli TEMP). Jeśli nie porysowaliśmy płyty i nadaje się do pracy, to od razu przechodzimy do kroku trzeciego,
3) Trzeba ściągnąć ostatni pakiet serwisowy i go gdzieś wypakować (czyli kopia z TEMP),
4) Tak czy siak robimy własną instalkę (pisałem już o tym na forum, radzę poszukać): składamy do kupy nasza płytę, albo rozpakowaną czasówkę z rozpakowanym ostatnim service packiem.
5) W pliku konfiguracyjnym: definiujemy akceptację licencji (w końcu już ją akceptowaliśmy za pierwszym razem), dla ułatwienia wklejamy serial, co by się podczas instalacji nie męczyć. Plik zapisujemy.
6) Z tej kompilacji, którą zrobiliśmy instalujemy Karola.
Żeby było jasne, napiszę wołami: stosując się do powyższych zasad i POBIERAJĄC WSZYSTKIE WERSJE JĘZYKOWE, MOŻEMY ZŁOŻYĆ PEŁEN MIĘDZYNARODOWY INSTALATOR, Taki, że będziemy wybierać wersję językowa ze wszystkich dostępnych. Tyle, że to nie ma sensu. |
|
|
|
 |
|